1/2

Genius GX Gaming Manticore

Özgür Yıldız 6.08.2013 - 10:07
Oyunculara yeni bir kalvye daha
Yeni bir klavye incelemesiyle daha karşınızdayız. Bu sefer piyasada pek adını duymadığımız GX Gaming tarafından üretilen Manticore modelini inceleyeceğiz. GX Gaming, bilgisayar aksesuarlarıyla tanıdığımız Genius’un, oyuncular için ürettiği aksesuarlarını hazırlayan bölümü.

Manticore’a gelelim ve klavyenin tasarımıyla işe başlayalım. Klavyemizde genel olarak siyah ve kırmızı tonları hâkim. İki yanda bulunan kırmızı şerit, görünüşe dinamiklik katıyor. Parlak yüzey ise Manticore’un canlı gözükmesini sağlamış.

Genius GX Gaming Manticore
Manticore’un sol tarafında 8 adet G tuşu bulunuyor. Bu tuşlar kolay basım için eğimli ve alçak tasarlanmış. Bununla birlikte Space tuşunun hemen altında yer alan üç adet küçük ve basımı kolay P tuşu yer alıyor. Klavyenin üst tarafında öne eğimli olarak yerleştirilmiş medya butonları ve hemen bu buton serisine sağ taraftan katılan Makro kayıt butonu bulunuyor. Bu belirttiğimiz butonlar dışında Manticore’un tuş takımı geleneksel biçimde hazırlanmış. Klavyenin mekanik olmadığını da belirtelim.

Genius GX Gaming Manticore
Klavyenin ön sağ kısmında iki adet USB portu bulunuyor. Örgü kablosu ise iki adet USB ucuyla sonlanıyor.

Genius GX Gaming Manticore
Tasarım hakkında görüşler

GX Manticore’un tasarımı genel olarak oldukça başarılı. Sol banttaki makro tuşları oldukça kolay erişilebilir durumda. Bununla birlikte üstteki seri, genel olarak öne eğimli ve alçak olduğu için yanlış kullanıma mahal vermiyor. Space tuşunun altında yer alan P yani Profil tuşları ise, fonksiyon tuşları için olması gereken bir yeri işgal etmiş. Bu açıdan profil değiştirmek için çok kullanışlı bir alan harcanmış.

Genius GX Gaming Manticore
Klavyenin iki USB ucu olmasına rağmen bize iki USB giriş vermesi oldukça başarılı. Bu kısmın fareyi sağ elle kullananlar için sağ tarafta bulunması, farenin kablosunu direkt olarak klavyeye bağlayabilme gibi bir imkân sunuyor ve böylelikle ekstradan bir USB girişe sahip oluyoruz. Şahsen bilgisayarımda kullandığım kablosuz kulaklığın alıcısını buradaki ekstra girişe takmam beni oldukça rahatlattı.