Genshin Impact'te büyük hata

Taylan Bal 31.08.2023 - 05:34
Genshin Impact oyuncuları, oyundaki Co-Op sistemine dolaşan ve oyuncunun dünyasındaki nesneleri kalıcı olarak silebilen büyük bir açığı keşfettiler.

Popüler HoYoverse RPG oyununda hackleme ve yazılım değiştirme, birçok özel sunucunun varlığıyla büyük bir gri alan olmuştu ve oyuncuların oyunu değiştirmelerine olanak da tanıyor. HoYoverse, sık sık üçüncü taraf yazılım kullanan oyunculara yasal işlem yapmış ve ayrıca oyunun içeriğini erken sızdıranlara karşı da adım atmıştı. Şimdi oyuncular, Çin sunucuları içinde tehlikeli yeni bir hack keşfettiler.

Genshin Impact hatası oldukça ciddi

Birçok oyuncu Genshin Impact için hackleme durumunu çok fazla bilmese de, oyun neredeyse üç yıllık ömrü boyunca geniş bir hata yelpazesine sahip. Oyunun en iyi bilinen hatalarından biri, oyuncuların Nahida'nın hareketsiz animasyonunu uçmak için kullanmasına izin veriyordu. Genellikle oyundaki normalde yasaklı bölgelere erişim sağlıyordu. Fakat şimdi, hackerlar tarafından istismar edilen son açık, oyuncuların oyun içi dünyalarını büyük ölçüde değiştiriyor.

Genshin Impact'ın Çin sunucularından son zamanlarda ortaya çıkan birkaç önemli bilgi, Sumeru dört yıldızlı karakter Kaveh ve üçüncü taraf hackleme yazılımı kullanılarak büyük bir açığın kullanıldığını ortaya koydu. Rapora göre, yazılım hackerlara, karakteri kullanarak diğer oyuncuların Co-Op dünyalarından büyük nesneleri silebilmelerine olanak tanıyor. Bu, nesnelerin oyuncunun dünyasından kalıcı olarak silinmesi anlamına gelir ve oyunu yeniden yüklemek veya başka cihazlar kullanmak dahi nesneleri geri getirmez.

HoYoverse henüz bir açıklama yapmadı

Raporlara göre yazılım kullanılarak silinebilen nesneler listesi Genshin Impact'ın oynanışının önemli parçalarını içeriyor. Fontaine'in Pneuma ve Ousia mekanizmaları gibi diğer bulmaca mekanizmaları da silinebiliyor, oyuncuları görevleri tamamlamak ve ödüllerini almak için kullanılamaz hale getiriyor. Bazı videolarda, Childe ve Azhdaha gibi oyun içi bossların bile açığı kullanarak silindiği görülebiliyor.

Co-Op açığının resmi bir düzeltmesi henüz onaylanmamış olsa da, Genshin Impact'ın en yeni hackleme olayının muhtemelen HoYoverse tarafından tekrar yasal işlemlerle sonuçlanacağı tahmin ediliyor. HoYoverse, hem oyunun hackleme topluluğunu hem de çok sayıda içeriği sızdıranları sık sık dava ediyor. Fakat bu olay hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 02:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2023 19:54
Birisi dingin çay çaydanlığımdaki Kaeya yıl sildi??
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2023 09:03
geçmiş olsun birdaha geri gelmez Hoyoverse birşey yapmazsa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2023 12:07
Bu hata düzeltildi eğer silinen bir şeyiniz varsa mail atmanız istendi Arkadaşlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Genshin Impact'te büyük hata
İlginizi Çekebilir