GeoHot yardım istiyor

Murat Halilbeyoğlu 22.02.2011 - 11:18
Ünlü hacker, davası için maddi durumunu düzeltmek peşinde
Sony'nin belalısı George Hotz devam eden dava sürecinden dolayı maddi sıkıntılar içerisine girdi. Kendi bloğundaki bir yazıda herkesten yardım isteyen hacker "Medya, yardımınıza ihtiyacım var. Sizden ilk defa bir şey istiyorum. Lütfen, bu davayı desteklemek için bana yardım edin ve sesimi herkese duyurun. Deavm eden bu dava sürecinde Sony'e en büyük yasal darbeyi indirmek istiyorum. Birlikte bu sistemi onarabiliriz" diye yazdı.

Yaptığı şeyin korsanlıkla bir ilgisinin olmadığını belirten GeoHot, kendisinin korsanlığa karşı olduğunu belirtirken hiçbir zaman kendi çalışması hariç kimsenin telifli çalışmasını dağıtmadığını, hiçbir şekilde korsan yazılım yayınlamadığını ve hatta kendisinin bir anlamda pro DRM olduğunu belirtiyor.

Esas amacının Apple gibi, müşterilerini kısıtlama yoluna giden firmaların sistemlerini devirmek olduğunu belirten Hotz "Ücretini ödedikten sonra onun kilidini açma, parçalama, kırma, hackleme hakkına sahibim. Neyseki mahkeme bu konuda bana hak veriyor" dedi.

GeoHot yardım istiyor
Sony ile olan davanın esas amacının Sony ile ilgili bir şey yaptığından değil, firmanın kendisi ile uğraşanların başına neler geleceğini göstermek olduğunu söyledi.

"Ama eğer bunu kazanırsam o zaman daha güçlü bir mesaj gönderme şansına erişeceğiz. Onlara tüketicilerin hakları olduğunu ve onları savunmaktan korkmadığımızı belirteceğiz."

Bu arda geçtiğimiz günlerde Sony ile ilgili davası hakkında bir rap şarkısı yazan genç hacker'ın şarkı sözlerini de merak edenler varsa buyrun:

I shed a tear everytime I think of Lik Sang / But sh*t man, they're a corporation / And I'm a personification of freedom for all / You fill dockets, like that's a concept foreign to y'all / While lawyers muddy water and TROs stall / Out of business is jail for me / And you're suing me civilly
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
GeoHot yardım istiyor
İlginizi Çekebilir