George Orwell Hayvan Çiftliği kitabı oyun oluyor

Alparslan Gürlek 18.08.2020 - 13:56
George Orwell Hayvan Çiftliği kitabı, Reigns ve The Dairymen geliştiricisi Neiral tarafından bir video oyununa dönüşüyor. Nefis bir oyun yolda.

George Orwell tarafından yazılmış ünlü kitap Hayvan Çiftliği için bir video oyunu yapılıyor. The Dairymen ve Reigns'in yapımcısı Nerial'den bir George Orwell uyarlaması geliyor. Kulağa hoş gelen ise, "gücün yozlaştırıcı doğasını ilk elden deneyimlemeye" izin vereceğini vaat ediyor olması. Oyunun ismi ise Orwell's Animal Farm olacak.

George Orwell - Hayvan Çiftliği için Reigns'in geliştiricisinden oyun geliyor

Kitabı okuyanlar bilecektir, Hayvan Çiftliği kurgusundaki bütün hayvanlar birer yansıma. Oyunda da hangi hayvanların tarafını tutacağımıza karar verirken bir takım yönetim unsurlarıyla da uğraşacağız. Kaynakları dengelemeniz, çiftliği savunmanız ve hayvan nüfusunu mutlu etmeniz gerekecek. Temelde hangi hayvanların birbirine daha "eşit" olduğuna karar vereceğiniz bir anlatı deneyimi olacak.

Oyun, Orwell Estate ile birlikte üretiliyor ve ödüllü interaktif kurgu tasarımcısı Emily Short tarafından yazılıyor. Hal böyle olunca oyun hakkındaki beklentilerimiz de ister istemez yükselecektir. George Orwell'in bu aralar adı sıkça oyun sektöründe de anılmaya başlamışken, güzel bir hamle oldu. Bildiğiniz gibi Epic Games ve Apple arasında çıkan gerginlikte de 1984 kitabına atıfta bulunulmuştu. Apple'ın yıllar önce kullandığı silahı kendisine dönmüştü.

Duyurulan bu oyun için ilginç olan ise kitabın kendisinin çok derin olması. Çiftliğin kaçınılmaz sarmalını diktatörlük haline getirmenin bir yolu olup olmadığını veya oyunun sizi bu trajik çöküşe kilitlemek için sistemlerini kullanıp kullanmayacağını görmek ilginç olacak. Bu tür oyunlar oynayanlarda genelde derin izler bırakır ve dünya görüşünü önemli ölçüde değiştirir. Çünkü George Orwell bunu yapan bir yazardı. Şimdi oyuncular gücün doğası hakkında etkili bir yorum yapma hakkına sahip olacak.

George Orwell Hayvan Çiftliği kitabı oyun oluyor

Hayvan Çiftliği kitabının oyun uyarlaması beni çok mutlu etti. Çünkü burası öyle derin bir maden ki, içinden inanılmaz malzemeler çıkabilir. Keşfedilmesi gereken çok zengin bir kaynak var ve geliştiriciler onunla ne yapacak çok merak ediyorum. Özellikle bu tür oyunları başarılı şekilde geliştiren Neireal'in bu projeye girişmesi ayrıca mutlu ediyor. Orwell's Animal Farm adındaki bu yeni oyun için henüz bir çıkış tarihi duyurulmadı. Bu yılın sonlarına doğru çıkacağı biliniyor sadece. Ancak isterseniz girip Steam üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Death Stranding gibi oyunlar kitap, Hayvan Çiftliği gibi kitaplar da oyun oluyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
ruyaguclu
ruyaguclu 19.08.2020 10:37
en sevdiğim kitaplardan biri merakla bekliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2020 16:42
Bizim oynamamıza gerek yok biz zaten o çiftliğin içindeyiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
George Orwell Hayvan Çiftliği kitabı oyun oluyor
İlginizi Çekebilir