Gerçek gibi oyun: Project M duyuruldu

Ersin Kılıç 7.06.2022 - 17:14
NCSoft geçtiğimiz saatlerde yeni oyunu Project M'i duyurdu. Gerçek gibi oyun diyebileceğimiz Project M, özellikle görsel anlamda dudak ısırtan detaylara sahip.

Güney Kore merkezli bir oyun geliştirme stüdyosu olan NCSoft hem dinamikleri hem de görselliği ile oldukça dikkat çeken bir oyunun duyurusuna imza attı. Gerçek gibi oyun diyebileceğimiz bu projenin adı Project M olarak duyuruldu. Yayınlanan videosu ise sunum detayları ile birlikte detay konusunda interaktif oyunların ne kadar ileri gidebileceğini bizlere gösteriyor.

Gerçek gibi oyun: Project M duyuru videosu yayınlandı

Gerçek gibi oyun: Project M duyuruldu

İnteraktif film oyunu olarak adlandırılan Project M aslında tema olarak Quantic Dream oyunlarına oldukça benziyor. Yayınlanan duyuru videosuna baktığımızda gerek sunum tarzı gerekse de QTE gibi oynanış dinamikleri ile oyunun bu türe yakın olacağını söyleyebiliriz. Konsollar için geleceği söylense de spesifik olarak hangi platforma ve ne zaman çıkacağı belirtilmeyen oyunun duyurusunda gerçekçi grafikler ibaresinin de altı fazlasıyla çizilmiş.

Zaten duyuru videosunda da sık sık gerçek mekanlar, Motion Capture çalışmaları ve bu dinamiklerin oyuna aktarılmasına yer verildiğini görüyoruz. Kız arkadaşının ölümü sonrasında intikam almak isteyen bir karakterin hikayesine odaklanacak olan Project M, Unreal Engine 5 grafik motoru ile geliştiriliyor.

Firma oyunun gelişimine ayrıca kendi teknolojilerinden de fazlasıyla faydalandıklarını açıkladı. 3D tarama, MoCap çalışmaları ve görsel efektler konusunda da bu motoru destekleyecek öğeler yapım aşamasında tercih edilmiş. Oyuncuların tercihlerinin hikaye ve olay gidişatına etki edeceği oyunun duyuru videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 18:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2022 21:20
NCSoft'u Lineage, City of Heroes/Villains, Aion, GW, Wildstar ve B&S gibi oyunlardan her ne kadar seviyor olsam da kendileri hikayeli bir oyun yapma konusunda bir ilki yaşayacak. Açıkçası bu durum da bana güven sağlamıyor, bu zamana kadar ürettikleri tüm oyunlar MMORPG bu adamların. Göreceğiz...
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2024 23:23
Adamlar detroit become humanı yapan quantic dream ile birlikte yapıyor ben burda quantic dreame çok güveniyorum oyunu biliyorsununz zaten
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 16:52
Hangisinin hikayesini bir Single-Player oyun gibi ciddiye alarak oynama gereği görmek gerekiyor? Sadece Guild Wars'un hikayesi dikkat çekici sayılabilir ki o bile yine de bir MMO hikayesi sadece. Bu tür klişe hikayeler ile Alan Wake, Detroit, NieR, RDR 2 gibi tek amacı bu oyunlar bir değil.
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 08:21
Hacı saydığın oyunların hepsi hikayeli oyun zaten. Sırf mmorp diye hikayesi yok mu sanıyorsun sen o oyunları???
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2022 23:22
Bu NCSoft oyunlarına sakın ola para vermeyin. Oyunu paralı çıkarıp sonra beleşe düşürüp sonra da bütün sunucuları kapıyorlar. Çok adi bir firma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 16:06
Çok iyimiş be detroite benziyo
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 11:27
İnteraktif film tarzında olacak büyük ihtimalle, ki bu durumda grafik çok da umurumda olmuyor açıkçası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 11:23
black mirror'un seçimlerimizle yön verdiğimiz bi bölümü vardı. Netflixden bile oynayabiliyordun. Pardon seyrediyordun yani. E şimdi bunun ondan ne farkı var?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gerçek gibi oyun: Project M duyuruldu
İlginizi Çekebilir