Gerçekten yeni bir Baldur's Gate mi geliyor?

Murat Halilbeyoğlu 29.02.2012 - 11:03
Oyun hakkında yeni heyecan verici bilgiler
Şu sıralar yeniden başladığım Baldur's Gate serisi için (Cloakwood Mine'ı daha dün temizledim) internette çıkan bu haber tıpkı benim gibi diğer hayranlarını da heyecandan havalara sıçratacaktır.

Nitekim BalursGate.com sitesi bir anda yeniden aktif olmaya başladı. Şu anda siteye girecek olursanız Alaundo the Wise'ın o bilindik kehaneti, üstünde Bhaal'ın logosunu ve arkada oyunun ana tema müziğini duyacaksınız. Fonda ise birinci oyundaki karakterlerin portreleri yer alıyor. Dolayısı ile bu da aklımıza "Eski havasını kazanmış bir Baldur's Gate oyunu mu geliyor?" sorusunu getiriyor.

Gerçekten yeni bir Baldur's Gate mi geliyor?
Beefjack.com'da gördüğüm bu haberin ise detayları şu şekilde.

2011'in ekiminde kayıt edilen baldursgate.com daha sonrasında geçen ay şifrelenmiş bir mesajla güncellenmişti, dün gece ise aktif hale geldi. Bahsettiğimiz kaynak kodunda bulunan şifreli mesaj ise aşaıdaki gibi:

Gerçekten yeni bir Baldur's Gate mi geliyor?
Tercüme edecek olursak:

"28 Şubat 2012
Gizemli Şahsiyet - Ölü Diriltme: Infinity Engine
Yıllar boyunca, onun anısına tutundum. Daha sonra da anısının anısına.
Ve sonra... o geri döndü. Eskisinden daha iyi bir şekilde.
Duvar halılarındaki gözenekler ve asılı duran sanat eserler, Bhaal'ın çocuğu... belki bir ipucu bulursun. Ama sabret,ah.. sabır hepsini ortaya çıkartacaktır."

Haberin içeriğine göre dün gece kaynak kodunda "Henüz tahmin edemediniz mi" diye de yazıyormuş lakin ben baktığımda göremedim. Bunun yanında da hatırlarsanız geçen hafta Steam'in kayıtlarında da Baldur's Gate ismi görülmüş ve "Baldur's Gate Steam'e mi geliyor" tarzında haber yapmıştık.

Şimdi tüm bütün bu olanların üzerine kafa yoracak olursak; etraftaki dedikoduların en büyüğü Twitter'da yazılan Dragon Age motoru ile yeni bir Baldur's Gate gelecek dedikodusu, lakin sitenin kaynak kodunda Infinity Engine yazdığına göre bu iddia fazla sağlam durmuyor. Öte yandan Baldur's Gate'in çoklu format remake'inin olması hakkında da dedikodular var lakin bunlar da çok fazla ilgil gören iddialar değil.

Söylentilerin çoğu ise bunun bir F2P veya Facebook oyunu olacağı yönünde. Hatta belki ikisi de.

Ancak biraz gerçek bilgilerden yola çıkacak olursak; Baldur's Gate'in IP'si hala Atari'nin elinde, ki kendisi EA'nın alt firması BioWare ile bir bağlantıda değil.

Diğer bir gerçek ise web sitesinin GoDaddy üzerinden kayıtlı olması. Her ne kadar bu site büyük bir domain isim sağlayıcısı olsa da büyük bir iş için seçilebilecek bir ortak değil.

Öte yandan bir süre önce gazeteci Richard Cobbett Twitter'da "Zamanında birisinin Infinity motorunu bir fan projesi adına yeniden geliştirdiğini hatırlıyorum, büyük olasılıkla yeni oyunlar odaklı olarak" şeklinde yazmıştı.

Lakin işin bu yönü fan projesinden biraz daha ciddiymiş gibi duruyor. Nitekim mevcut projeye bir de eski BioWare tasarımcısı dahil. Domain isiminin arka planını biraz daha deştiğimizde karşımıza Trent Oster çıkıyor ki bu kişi ilk Baldur's Gate oyununda çalışmıştı. Oster yapılan röportaj isteğini nazikçe geri çevirmiş.

Gerçekten yeni bir Baldur's Gate mi geliyor?
Lakin BioWare Social Network'ten birileri de şu sıralar Beamdog'da çalışan Oster'den bir yanıt koparmaya çalışmış ve tasarımcı "Umarım yakında herşey açıklığa kavuşacaktır" demiş. Öte yandan Oster, Gamebanshee sitesine yaptığı bir açıklama ile bu yeni oyunun Steam için adı geçen Baldur's Gate ile ilgisi olmadığını belirtti.

Sanırım şimdilik her zaman en iyi yaptığımız şeyi yapacağız ve bekleyeceğiz. Yeni bir Baldur's Gate hayali ile bu akşam oyuna biraz daha şevkle devam edeceğim kesin.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 18:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gerçekten yeni bir Baldur's Gate mi geliyor?
İlginizi Çekebilir