Ghostbusters: Afterlife vizyon tarihi açıklandı

Özgür Deveci 22.10.2020 - 10:51
80'li yılların ikonik komedi filmlerinden Hayalet Avcıları'nın devamı niteliğinde olan Ghostbusters: Afterlife için vizyon tarihi açıklandı.

Gişe rekorları kıran 1984 yapımı Hayalet Avcıları filminin devamı niteliğinde olan Ghostbusters: Afterlife önümüzdeki yaz sinemaseverler ile buluşuyor. Filmin vizyon tarihi 11 Haziran 2021 olarak planlandı ve bu tarih orijinal filmden tam 37 yıl sonrasına denk geliyor.

Bu yıl için planlanan her film gibi, Sony'de pandemi sürecinde filmin vizyon tarihini birçok kez ertelemişti. İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayı için beyazperdede gösterime girmesi planlanan film, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle son olarak 5 Mart 2021 tarihine ertelenmişti. Daha sonra dünya genelinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte stüdyo tarafından tekrar ertelenen filmin yeni vizyon tarihi 11 Haziran 2021 olarak açıklandı. Tabii bu tarihinde değişip değişmeyeceği henüz belli değil.

Ghostbusters: Afterlife vizyon tarihi açıklandı

Ghostbusters: Afterlife, 11 Haziran 2021 tarihinde vizyona girecek

Buna ek olarak Sony, senaryosu Alvarez ve Rodo Sayagues tarafından yazılan ve başrollerini Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto ve Stephen Lang'in paylaştığı Don't Breathe'in devam filminin 13 Ağustos 2021 tarihinde gösterime gireceğini duyurdu. 2016 yapımı Don't Breathe filminin yazarlarından Rodo Sayagues, ilk defa bir korku filminde yönetmen koltuğunda yer alacak. Ayrıca devam filminin senaryosunu uzun süredir birlikte çalıştığı Fede Alvarez ile birlikte kaleme aldılar. 10 milyon dolarlık bütçeyle 157 milyon dolar gişe hasılatı elde eden yapım, büyük bir finansal başarıya imza attı.

Film, 1984 yapımı Ghostbusters ve 1989 yapımı Ghostbusters II'den 30 yıl sonrasında küçük bir kasabaya taşınan bir aileye odaklanacak. Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver ve Annie Potts orijinal filmdeki rollerini yeniden canlandırırken, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace ve Paul Rudd oyuncu kadrosuna katılan yeni isimler oldu. Yönetmen Reitman ayrıca Gil Kenan ile birlikte filmin senaryosunu kaleme aldı.

Ivan Reitman imzasını taşıyan ilk Hayalet Avcıları filminin senaryosu Aykroyd ve Harold Ramis tarafından yazılmıştı. Başrollerini Murray, Aykroyd ve Ramis'in paylaştığı filmde hayalet yakalayan parapsikologlar doğaüstü komedi unsurlarıyla popüler kültürde bir fenomen haline geldi. Dünya çapında 295 milyon dolar gişe hasılatı elde eden film, o zamanın en yüksek hasılat yapan komedi filmi olmuştu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2020 12:14
"Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver ve Annie Potts orijinal filmdeki rollerini yeniden canlandırırken..." şu cümle tüylerimi diken diken etti valla. Merakla bekliyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghostbusters: Afterlife vizyon tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir