GhostWire: Tokyo, PlayStation 5 ve PC için duyuruldu

Özgür Deveci 13.06.2020 - 11:32
The Evil Within geliştiricisi Tango Gameworks tarafından geliştirilen ve Bethesda tarafından yayınlanacak aksiyon macera oyunu GhostWire: Tokyo PlayStation 5 ve PC için duyuruldu.

Shinji Mikami ve Tango Gameworks ekibinden 2021 yılında PlayStation 5 için yeni nesil aksiyon-macera oyunu GhostWire: Tokyo geliyor. 2 dakikalık bir fragman eşliğinde gösterilen oyun birinci şahış görüş açısına sahip olacak. İlk olarak PlayStation 5 için piyasaya çıkacak oyunun daha sonra PC'ye geleceği de açıklandı.

GhostWire: Tokyo Oyun Direktörü Kenji Kimura oyunla ilgili “Modern ama yine de ziyaretçi dolu bir kenti 3D sesle deneyimleyecek oyuncular için heyecan duyuyoruz” diyor. Ayrıca “Tokyo'nun bu oyunu daha önce gördüğünüz veya duyduğunuz bir oyun olmayacak. Ghostwire: Tokyo'da, gerçek bir şehirde normalde duymayacağınız sesleri duyacak, görmediğiniz şeyleri göreceksiniz. Amacımız, duyduğunuz bu seslere neyin sebep olduğunu bulmak, tabii bunun için kendinizi biraz zorlamanız gerekecek.” ifadelerinde bulundu.

GhostWire: Tokyo, PlayStation 5 ve PC için duyuruldu

Bilinmeyenle Yüzleşin ve Tokyo'yu Kurtarın

Tokyo, paranormal tehditlerle boğuşan bir şehir haline geldi. Nedenini bilmediğimiz gizemli bir olay şehir nüfusunun % 99'unu ortadan kaldırdı. Biz de şehrin bu büyük kayıpları ile kurtuluşu arasındaki bir noktada duruyoruz. Şehir yok olduktan sonra garip bir şekilde kendi doğaüstü yeteneklerimizin farkına varıyoruz. Oyundaki amacımız, şehre musallat olan kötü ruhlara (ziyaretçiler olarak anılan) karşı galip gelmek.

Oyunda olacak ruhlar ise şu şekilde;

Amewarashi: Bu varlık sarı yağmurluk giymiş küçük bir çocuk olarak kendini gösteriyor. Ebeveynlerinden ayrılmanın yol açtığı güçlü üzüntü duygularının yanı sıra masum ama yaramaz biri olarak karşımıza çıkıyor. Eğer tehdit hissederse yardım isteyecek ve diğer ruhları ortaya çıkaracak.

Shiromuku: Shiromuku, geleneksel saf beyaz bir düğün kimono türüdür. Bir gelin gibi görünse de, bu ziyaretçi aslında güçlü duyguların fiziksel bir tezahürüdür. Bu ziyaretçi daha önce evlenemediği birisi için pişmanlık duyuyor.

Kuchisake: Gerçek bir şehir efsanesinden esinlenen Kuchisake-onna, dehşet verici bıçaklarıyla size ulaşmak için mesafeleri hızla kapatabilen güçlü ve çevik bir rakip. Onu çekici bulup bulmadığınızı size sorarsa dikkatli olun; orada doğru cevap yok.

Her ruhun kendi saldırı stilleri ve zayıflıkları bulunuyor. Bu nedenle yeteneklerinizi karşılaşmalara uygun bir şekilde birleştirmeniz gerekecek. Ancak oyunda tek tehdit ruhlar değil. Her şeyin merkezinde, nüfusun ortadan kalkmasını, ziyaretçilerin ortaya çıkışını ve hatta kendi doğaüstü yeteneklerinizi keşfetmenizi sağlayan “Hannya” maskeleriyle gölge bir grup yer alıyor. Kim bunlar, ne istedikleri ve sizinle nasıl etkileşime geçecekleri şu an için gizemini korumaya devam ediyor. Bu gizemi ortaya çıkarmakta size kalmış. Yayınlanan oynanış fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sony’nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı etkinlikte GhostWire: Tokyo dışında daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5 için duyurulan diğer oyunları merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Oyun 2021'de piyasaya çıkacak. Son olarak siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Yayınlanan fragman ilginizi çekti mi? Gözünüze çarpan detayları yorumlarda bizimle paylaşın.


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 11:53
evil within den sonra bu çok vasat geldi gözüme, bilemedim.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 08:19
Video ile oyunu vasat yaptın aferim sana
Kalan Karakter: 300 Gönder
GhostWire: Tokyo, PlayStation 5 ve PC için duyuruldu
İlginizi Çekebilir