Gibeau: Dead Space'in daha ulaşacağı çok alan var

Murat Halilbeyoğlu 11.03.2011 - 15:34
Yoksa filmi mi geliyor?
EA Games'in patronu Frank Gibeau Dead Space serisi için, ikinci oyunun mali başarısını hesaba katmaksızın, serinin halen daha çok büyüyeceğini düşündüğünü belirtti.

Bir seri oyunu için nasıl kitle pazarı toplanacağı konusunda Capcom'un Resident Evil'ını örnek gösteren Gibeau "Resident Evil serileri mükemmeldi, ilk oyunlar olağan üstüydü" dedi.

"Capcom bu seriyi büyük bir pazara yayma konusunda çok iyi bir iş çıkarttı. Bence bizim de Dead Sapce'i yaymamız gereken daha birçok yer var. Bu şekilde oyunu daha çok kişiye duyurabiliriz ve bunu oyunun kalitesini ve survival-korku mekaniğini kaybetmeden yapabiliriz. İşte Dead Space 3 ve bir sonraki fikir mülkiyetimizi geliştirirken düşünce tarzımız bu yönde olacak."

"Genel olarak aksiyon kategorisi için çalışıyor ve bu alanda büyümeye çalışıyoruz. EA'nın bu alanda tam olarak sağlam bir konumu bulunmuyor ve survivial-horror da bir bakıma bu tür içerisinde yer alıyor. Third-person action, üstesinden kalkabileceğimize inandığımız bir tür ve Visceral Games takımı da gerek yeni IP'ler gerekse daha önceden başarıyı yakalamış oyunlar üzerinde çok sıkı çalışıyorlar."

Gibeau: Dead Space'in daha ulaşacağı çok alan var
"Korku filmleri mükemmel filmlerdir ve on yıllar boyunca süre gelen bir türdür. Sanırım aynı şey oyun sektörü için de geçerli."

Bu sözler acaba Dead Sapce'in bir filmi gelebilir mi sorularını da akıllara getirdi. EA'nın bir sonraki korku oyunu ise 7 Haziran’da Grasshopper Manufacture'dan çıkacak olan Shadows of the Damned.
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 02:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gibeau: Dead Space'in daha ulaşacağı çok alan var
İlginizi Çekebilir