Gibeau: Old Republic hikayeye sahip ilk MMO olacak

Murat Halilbeyoğlu 16.03.2011 - 13:55
EA Games'in patronu yine iddialı konuştu
EA Games'in sivri dilli patronu Frank Gibeau bu yıl çıkacak olan Star Wars: The Old Republic oyunu için çok iddialı konuştu. İddiasının en önemli kısmı ise yeni MMO'nun, World of Warcraft görevlerindeki alışveriş listesi mantığını yıkacak olduğu kısım.

"Bu gerçekten bir hikayesi olan ilk MMO olacak. Ben WoW oynarken önce gidip görevleri alıyorum sonra da onları teker teker bitiriyorum. Bu sanki alışveriş listesini tamamlamak gibi bir şey. Bizim oyunumuz ise daha çok konuşan karakterlerle, olan bitenin ne olduğunu öğrenmekle, onu araştırmakla ve o göreve duygusal olarak bağlanmakla ilgili. Belki yine aynı şekilde görevleri yapacaksınız ancak bu sırada oyunu hikayesini de yaşayacaksınız."

Gibeau: Old Republic hikayeye sahip ilk MMO olacak
"Birçok katmanda WoW ile farklı yönlerdeyiz. Dolayısı ile onları taklit etme veya onların etkisi altında kalma gibi bir durum söz konusu değil. Biz kendi olayımızı yapıyoruz ve bunu da kendi eşsiz yöntemimiz ile yapıyoruz."

"Bizim hikayemiz orklardan, insanlardan, gece elf'lerinden ve geri kalanlardan farklı. İlk seviyede iki oyundaki fikir mülkiyeti çok farklı, oynanış büyük derecede birbirinden ayrı ve hikayeler tamamen farklı."

World of Warcraft'ın büyük bir hayranı olduğunu belirten Gibeau yine de Old Republic'in daha etkili olduğunu iddia etti.

"Blizzard ürünlerini her ne kadar çok sevsem de onlar tüm pazarın sahibi değil, artık yeni fikirleri ortaya çıkartmanın zamanı geldi."
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gibeau: Old Republic hikayeye sahip ilk MMO olacak
İlginizi Çekebilir