GIF'lerin babası Stephen Wilhite hayatını kaybetti

Murathan Özlü 24.03.2022 - 04:39
Sosyal medyada her gün onlarca kez paylaştığımız GIF'lerin babası olarak kabul edilen Stephen Wilhite Covid-19'a bağlı semptomlar sebebiyle hayatını kaybetti.,

GIF'lerin babası Stephen Wilhite Covid 19'a bağlı semptomlar sebebiyle 74 yaşında hayatını kaybetti.  Vefat ederini Verge'ün duyurduğu Stephen 1980'li yıllarda çalıştığı teknoloji firmasında artık sosyal medya akışımızın bir parçası haline gelen GIF formatını icad etmişti. Stephen bir kaç yıl önce, GIF'in doğru telaffuzunun "gif" değil "jif" olduğunu belirtmişti.

GIF'lerin babası Stephen Wilhite 2013 yılında ömür boyu başarı ödülü almıştı

Internet'in ilk dönemleri olan 80'li yıllarda teknoloji firması CompuServe'de çalışan Stephen'ın icadı olan GIF, eşi Kathaleen'in ifadesine göre Stephen Wilhite'ın en çok gurur duyduğu başarılarından biriydi. Wilhite firmadan 2001 yılında ayrılmış ve süresiz bir emekliliğe ayrılarak hayatının geri kalanını ailesine ve hobilerine ayırmıştı.

GIF'lerin babası Stephen Wilhite
İnternet'in erken dönemlerinde hareketli görsel paylaşmanın pratik bir yolu olan GIF'ler artık sosyal medya muhabbetlerinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi.  Çeşitli internet sitelerindeki dev arşivler ve kolayca kullanılabilir olması sebebiyle çok popüler olan GIF'in icadı Wilhite'a 2013 yılında Webby Ödüllerinde Hayat Boyu Başarı Ödülü'nü kazandırmıştı.

Willhite'ın 1980 yılında icat ettiği GIF, Metaverse, Web 3.0 gibi kavramların yaygınlaşacağı ileriki yıllarda da kullanılmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2022 12:35
jif dedirtememiştir, dünyanın her yerinde gif denmektedir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
GIF'lerin babası Stephen Wilhite hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir