1/2

Gigabyte, CES 2012’de 7-serisi Anakartlarını Tanıttı

Merlinin Kazanı 19.01.2012 - 16:30
Yeni yıla yeni bir teknoloji ile girin
Çift soketli iş istasyonuna göre daha fazla tüketici dostu anakartlar çok yakında Gigabyte’ta. Gigabyte’ın yakın zamanda çıkacak Intel 7-serisi anakartlarının resimlerini burada görebilirsiniz. Gördükleriniz anakartların son şekilleri olmasa da, nihai aşamada anakartların nasıl gözükeceği ile ilgili fikir verecektir.
 
Gigabyte X79 serisi anakartlar gibi, LGA 1155 soketi için gelecek olan 7-serisi anakartlar da dijital PWM, Gigabyte 3D Güç ve 3D UEFI ile donatılmış olacak. Ayrıca bu yeni ana kartlarda daha sonra lansmanında görebileceğimiz çok daha fazla ve başka bazı ilgi çekici özellikler de bulunmaktadır.
 
Gigabyte, CES 2012’de 7-serisi Anakartlarını Tanıttı
Gigabyte’ın küçük işletme pazarını hedeflediği anakart olan B75M d3h ile başlayabiliriz. Bu model çok yönlü bir anakarttır ve ortalama tüketici anakartından daha iyi yönetilebilirlik sağlayan Intel'in Small Business Advantage yazılımı, chipseti desteklemektedir. B75 chipseti, dörde kadar bağlantı noktası ve tek bir SATA 6Gbps portu için doğal USB 3.0 desteği sunmaktadır. Gigabyte, DVI ve HDMI içermektedir ve böylelikle PCI yuvaları chipset için doğaldır.
 
Gigabyte, CES 2012’de 7-serisi Anakartlarını Tanıttı
Bir adım daha ilerlersek Gigabyte'ın basın açıklamasında yer almayan  ama CES’te kısa bir süre gösterilen bir model olan H77M-d3h bulunmaktadır. Bu anakart B75M-d3h modeline çok benzemektedir, ama adından da anlaşılacağı gibi, H77 chipset  tabanına sahiptir. İlk dikkati çeken gerçek fark, PCI yuvalarından birinin x1 PCI Express yuvası ile değiştirilmiş olması ve bu durumda PCI yuvasının chipset için doğal olmamasıdır.