1/4

GIGABYTE GV-N470SO-13I

Aytun Çelebi 13.08.2010 - 12:01
Dünyada ilk kez bizde!
Hız aşırtmalı modellerini ardı ardına piyasaya süren GIGABYTE, eskiden sahip olduğu gücü yeniden yakalamaya çabalıyor. Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz hız aşırtmalı GTX 460 modelini, şimdi de GTX 470 izliyor. Bu ürün 460’a nazaran biraz daha farklı durumda, çünkü Super Overclock adı verilen ve en yüksek performansı sunmaya aday ekran kartlarından birisi olarak tanıtılıyor.

Referans tasarıma kıyasla yapılan değişiklikler 600 MHz’lik çekirdek frekansının 700 MHz’e, 3340 MHz’lik bellek frekansının ise 3480 MHz’e çıkartılmasıyla sınırlı değil. Bu özellikleri korumak için güç tasarımında da belli düzenlemeler yapılmış. Bu da, kartın yüksek performans gerektiren çalışmalarda kilitlenmesini ya da artan voltaj ve ısı altında daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

GIGABYTE GV-N470SO-13I
Bu ürün referans kartın değiştirilmesi ile hazırlandığı için, GIGABYTE’a özel bir ekran kartı diyebiliriz. Yani bu tasarıma sahip bir kart başka üreticilerce hazırlanmayacak. Üründe toplam 14 adet güç fazı bulunuyor. Bunlardan 12 tanesi grafik işlemci için, 2 tanesi de bellek modülleri için kullanılıyor. Referans kartta bu sayı grafik işlemci için 4 faz, bellek modülleri için ise 1 adetti. Bu değişiklik önceki sayfada söylediğimiz gibi, hız aşırtma ve kararlılık için gerçekleştirilmiş.

Kartın üzerindeki soğutucu, önceki hız aşırtmalı modelden de öte noktada ve 2 yerine 3 adet fan kullanıyor. Denemelerimizde çift yuva kaplayan kartın çok ses çıkartmadan çalıştığını söylemeliyiz. Ayrıca ısınma gibi bir problemle de karşılaşmadık.