1/5

Gigabyte Radeon HD6850

Ruşen Göbel 7.12.2010 - 15:59
Test masamızda şimdi de Gigabyte Radeon HD6850 var...
Müthiş bir rekabetin sahne aldığı ekran kartları dünyasına çoğu kullanıcı AMD'nin veya Nvidia'nın üst uç seviye ekran kartlarını heyecanla bekler. Bu bekleyiş kısır döngüye bağlanmış olsa da, kullanıcıların genel tercihi orta seviye kartlar oluyor. Fiyat/performans kartlarının cezbettiği kadar hiç bir seviyedeki kart rağbet görmüyor. AMD'nin HD4770'i ve Nvidia'nın 9600GT'si, bu bağlamda şimdiye kadarki en iyi kartlardı diyebiliriz. Şimdi ise Nvidia GTX 460 ile tozu dumana katarken, AMD de Radeon HD6850 karşılık veriyor. İşte karşınızda Gigabyte Radeon HD6850...

Gigabyte Radeon HD6850
Gigabyte denince akla ilk gelen ürünler, masmavi ve yüksek kaliteli anakartlar oluyor. Anakartlarındaki performans ve kalitesiyle ön plana çıkan Gigabyte, gidişatı HD6850 ekran kartında da bozmamayı amaçladığı besbelli. Tıpkı anakartlardaki gibi ekran kartında da mavi bir PCB dikkatimizi çekiyor. Bu mavi PCB'nin üzerinde ise oldukça hoş görünümlü bir soğutucu bulunuyor. Siyah plastik üzerine mavi desenler serpiştiren Gigabyte, kartın serinliğini bu soğutucunun 2 tane fanıyla sağlıyor. Fanların hemen altında bulunan metal yapraklar gelen hava akımı ile soğuyarak, serinliği ısı boruları yardımıyla GPU'ya ulaştırıyor. Tabii serinliğin ulaştığı tek nokta GPU değil. Zira soğutucunun altında bulunan bellekler ve güç fazları da bu serinliğin tadını çıkarabiliyor.

Gigabyte Radeon HD6850
 
Kartın üst kısmında 1 tane CrossFire bağlantı noktası görüyoruz. Bu da demek oluyor ki maksimum 2 tane HD6850'yi birleştirerek, minik bir voltran oluşturabiliyoruz. AMD'nin CrossFire'daki başarısını göz önünde bulundurursak, çoklu Gigabyte HD6850 kullanmak kulağa fena gelmiyor.