Gigabyte Z490 anakartlar, Rocket Lake ile PCIe 4.0'ı destekleyecek

Özgür Deveci 7.01.2021 - 13:03
Donanım dünyasının yıldızlarından biri olan Gigabyte, PCIe 4.0 donanımına sahip tüm Z490 anakartları için F20 BIOS güncellemesini duyurdu.

Donanım dünyasının yıldızlarından biri olan Gigabyte, PCIe 4.0 donanımına sahip tüm Z490 anakartları için F20 BIOS güncellemesini duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte, 11. nesil Intel Core işlemcilerinin destekleneceği, PCIe 4.0 ekran kartları ve SSD'ler için daha yüksek bant genişliği ve performans sağlanacağı belirtildi. Gigabyte'ın resmi web sitesinden indirebileceğiniz BIOS güncellemesiyle Resizable BAR işlevinin kilidini açabilirsiniz.

Intel'in 11. nesil işlemcileri, Mart 2021'de piyasaya çıkacak. Yeni işlemciler, önceki nesil ile aynı mimariyi koruyacak. Ancak, yüksek bant genişliği bekleyen kullanıcılar için çeşitli ihtiyaçları karşılayan PCIe 4.0 desteğini sağlayacak. Mevcut nesil anakartlardan birine sahip olanlar, PCIe 4.0 ve 11. nesil Intel Core işlemci desteğine sahip Z490 anakartlarda performans artışının keyfini çıkarabilecekler.

Gigabyte Z490 anakartlar, Rocket Lake ile PCIe 4.0'ı destekleyecek

Gigabyte Z490 anakartlar, Rocket Lake ile PCIe 4.0'ı destekleyecek

Üstün PCIe 4.0 bileşenleri ve yenilikçi tasarım ile geliştirilmiş Gigabyte Z490 anakartlar, PCIe 4.0 ekran kartları ve depolama aygıtlarında yüksek performans vadeden en yeni BIOS güncellemesi ile 11. nesil Intel Core işlemcileri destekleyecek. Şirket, 11. nesil Intel Core işlemcilere tam teşekküllü bir destek sağlamak için daha fazla Z490 anakartının doğrulanması için çalışmalara devam ediyor. Yakın bir zamanda tüm BIOS dosyaları, Gigabyte'ın resmi web sitesine yüklenecektir. Bu nedenle zaman zaman kontrol etmenizde fayda var. M.2 tipi SSD'leri daha da optimize hale getirmek için Gigabyte, CPU bölgesinin sınırlamasını ortadan kaldıran ve SSD'nin her iki tarafının da yeterince soğutulmasını sağlayan THERMAL GUARD 2 patent tasarımına sahip Z490 AORUS anakartını seçti.

M.2 SSD ve ekran kartlarında performans ve bant genişliği artırmak için PCIe 4.0 tasarımının yanı sıra Gigabyte, tüm Z490 ve H470 serisi anakartlarda CPU ve VGA arasındaki bant genişliğini artırmak için Resizable-BAR özelliğini destekleyecek. Bu sayede CPU, işletim sisteminin verimliliğini ve oyun performansını iyileştirmek için GDDR6 video belleğine erişimi hızlandıracak. Gigabyte Z490 anakartlar, gelişmiş Fins-Array teknolojisi, Polimer kapasitörler, performans, dayanıklılık ve çok daha fazlası için optimum bellek yönlendirme tasarımı dahil olmak üzere birçok yeni özellik ile birlikte geliyor. Gigabyte imzalı Ultra-Durable teknolojisi, katı kapasitörler, akıllı fan kontrol tasarımına sahip dijital güç tasarımı ile bu anakartlar, yüksek performansı, ürün ömrünü ve optimize edilmiş kaynak kullanımını kullanıcıya sunarken hem enerji tasarrufu hem de çevre dostu olmayı vadediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gigabyte Z490 anakartlar, Rocket Lake ile PCIe 4.0'ı destekleyecek
İlginizi Çekebilir