Girişimcileri Globale Taşıyan StartersHub 2.Yaşını Kutluyor

Furkan Sakoğlu 14.06.2017 - 15:08
Global pazarlarda rekabet edebilecek teknoloji girişimlerini destekleyen StartersHub, kuruluşunun ikinci yılını kutluyor.
Kuruluşunun ikinci yılını kutlayan StartersHub 12 Haziran’daki doğumgünü etkinliğinde bugüne kadar desteklediği girişimcilere ve ekosistemin önde gelen yatırımcı ve diğer oyuncularına İstanbul’un iş merkezi Levent’te bulunan ofisinde ev sahipliği yaptı. Etkinliğin en renkli anlarından biri ise yatırımcılar tarafından kurulmuş olan The Basement isimli grubun performansı oldu.
 
StartersHub, yürüttüğü başarılı girişim geliştirme programları ile %65’i yurt dışı olmak üzere 100’ü aşkın ülkeden 3500’den fazla başvuru alarak girişimciler için önemli bir çekim merkezi haline geldi.  StartersHub, geride bıraktığımız iki yılda 29’u Türkiye, 12’si yurt dışı merkezli olmak üzere 41 girişime toplam 6,5 Milyon TL değerinde yatırım yaptı.
 
2015 yılında MV Holding ve Gedik Yatırım ortaklığıyla 22 milyon TL’lik sermayeyle kurulan StartersHub, erken aşama teknoloji girişimlerini finansman desteği, mentorluk, yerli ve yabancı uzmanlardan eğitimler ve bağlantıların sağlandığı programlarıyla hızla büyüyen, başarılı küresel şirketler haline getirmeyi amaçlıyor. Startupbootcamp Istanbul* ve  Game Garage** gibi iki önemli girişim hızlandırma programını bünyesinde bulunduran StartersHub, Mart 2017’de başlayan StartersHub XO*** programı ile de Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri ve Finansal Teknolojiler (‘IOT, Big Data, Fintech) alanındaki girişimlerin gelişimini destekliyor.    
 
StartersHub bünyesindeki bu programlardan başarıyla mezun olan şirketlere 250 bin dolara kadar ek yatırım yapıyor ve diğer fonlar ve melek yatırımcılarla ortak yatırım konusunda öncülük ediyor. Program mezunları arasında yer alan Sixa, Zeplin, Segmentify, Monument, Smart Moderation, Eventbaxx ve Visionteractive global pazarlarda hızla büyümeye devam ediyor.
 
Diğer taraftan büyük şirketlerin girişimcilere yönelik faaliyetlerinde önemli bir iş ortağı rolü üstlenen StartersHub, hackaton, startup yarışmaları, endüstri buluşmaları ve inovasyon günleri gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yaparak desteklerini sundu. Toplamda 350’tan fazla etkinlikle girişimcileri ve ekosistem oyuncularını bir araya getiren StartersHub, 23.000’i aşkın kişiyi konuk etti.
 
 
StartersHub Girişim Programları

*Startupbootcamp Istanbul: Global hızlandırma programı Startupbootcamp’in İstanbul bacağı olan programda yüzlerce uluslararası başvuru arasından seçilen 10 girişime üç aylık eğitim, 220’den fazla üst düzey yönetici, kurumsal iş ortağı ve yatırımcıyla tanışma fırsatı, 3-9 ay ücretsiz ofis alanı desteği, 15 bin avroluk çekirdek yatırımı ve  Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Intel ve Cisco gibi global ortakların hizmetlerine ücretsiz erişim sağlıyor. Programı başarıyla tamamlayan girişimler StartersHub’dan 250 bin dolara kadar devam yatırımı alma şansına da sahip oluyor.

**Game Garage: Netmarble ve Bahçeşehir Üniversitesi desteği ile kurgulanan bu program mobil oyunların potansiyelini ortaya çıkarmak için oyun sektöründe deneyim sahibi 50’den fazla mentor ile çalışma, atölye ve eğitimlere katılma, danışmanlık, oyun test ve kalite kontrol imkanları sağlıyor. Katılım yatırımı olan 20 bin dolar ile programa başlayan oyun girişimleri başarı ile mezun olduktan sonra  StartersHub’dan 250 bin dolara devam kadar yatırım alabiliyor.

***StartersHub XO: Mart 2017’de başlayan altı aylık girişim geliştirme programı StartersHub XO, nesnelerin interneti, büyük veri ve finansal teknolojiler girişimlerine odaklanıyor. Programa seçilen girişimler 20 bin dolar çekirdek yatırıma ek olarak iş ve teknik konularda eğitimler, yeni iş bağlantıları ve uzman mentorlukları gibi ihtiyaç duydukları tüm alanlarda desteklerden faydalanıyor. Girişimlerin aylık gelişim kriterlerine göre programa devam etmesi konsepti üzerine oluşturulmuş özgün bir yapı üzerinden ilerleniyor. Altı ayın sonunda yeterli büyümeyi gösteren girişimler, StartersHub’dan 250 bin dolara kadar yatırım almaya hak kazanacak. Ana partnerleri İş Bankası, Microsoft, Intel ve Gedik Yatırım olan StartersHub XO programına Arçelik, Marsh, Münich Re, Acıbadem Sigorta, Cardtek, Iyzico ve Başaksehir Living Lab de destek oluyor.

-Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Girişimcileri Globale Taşıyan StartersHub  2.Yaşını Kutluyor
İlginizi Çekebilir