Global Game Jam 2012 sonuçlandı!

Özgür Yıldız 1.02.2012 - 12:17
İşte kazanan oyunlar!
ODTÜ Teknokent ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü işbirliği ile METUTECH-ATOM (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) tarafından düzenlenen “Global Game Jam 2012” (Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu) Ankara etkinliği 27-29 Ocak tarihleri arasında tüm dünya ile aynı anda ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. 48 ülkeden 246 Merkezde eş zamanlı olarak yapılan etkinlikte 11214 geliştirici 2303 oyun geliştirdi.

Global Game Jam 2012 sonuçlandı!
 
Oyun dünyasında önemli yere sahip bu dünya maratonuna, METUTECH-ATOM’un ve oyun sektörünün daimi destekçileri olan öncü bilişim ve teknoloji firmaları önemli katkılarda bulundu. Maraton boyunca çıkacak oyunların geliştirilmesi için Crytek, Taleworlds ve Peak Games gibi oyun firmalarının yanı sıra Koç Sistem network, Sony Eurasia, Kingston, Microsoft Türkiye ile Intel donanım desteğinde bulunarak maratona ciddi katkı sağladılar. Ayrıca öğretim üyeleri, firma temsilcileri ve medya katılımcılarının oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik jüri geliştiricilere destek verdiler.
 
Etkinliğin ilk günü, Pixofun CEO’su Ergun Güvenç ve Sava Transmedia CEO’su Alain Tascain genç oyun geliştiricilerle deneyimlerini paylaştılar.
 
Etkinliğin ikinci gününde Crytek’ten Teknik Mühendis Scott Fitzgerald’ın katılımcı olduğu, CryEngine 3 ile oyun geliştirme konusunda bir atölye çalışması düzenlendi.

METUTECH-ATOM tarafından dördüncü defa düzenlenen bu maratonun sonunda geliştirilen oyunların sunumlarını izleyen jüri, dereceye girenleri belirledi: “Nandeska” grubu “Ruhi the Loopy” oyunuyla birinci oldu. “’Mazing” ekibi “I-Maze” oyunuyla ikinci, “Snake Jack” ekibi ise “Rolling Snake” adlı oyunlarıyla üçüncü oldu.  Global Game Jam 2012 Ankara'nın ilk üç oyununa https://globalgamejam.org/og/games/16973/list  adresinden ulaşabilirsiniz.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Global Game Jam 2012 sonuçlandı!
İlginizi Çekebilir