Global Game Jam Atom başlıyor!

Mert Günhan 12.12.2012 - 16:59
Oyun geliştirme dünya maratonu başlıyor!
ODTÜ Enformatik Enstitüsü ve ODTÜ Teknokent işbirliği ile “Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), dört senedir olduğu gibi bu sene de “Global Game Jam (GGJ) 2013” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.
 
“Yenilikçi oyun geliştirme dünya maratonu” olarak da bilinen GGJ’nin ana hedefi, katılımcıların kısa zamanda yaratıcılıklarını ve pratik zekâlarını kullanarak, en eğlenceli ve oynanabilir bilgisayar oyununu, hiç tanımadıkları kişilerle birlikte geliştirebilmeleridir. GGJ, 25-27 Ocak 2013 tarihleri arasında tüm dünya ile aynı anda gerçekleşecek ve aralıksız 48 saat sürecektir.
 
2012 yılında, 48 ülkeden 246 merkez etkinliğe katılmış, 11214’den fazla oyun geliştirici, 2300’den fazla oyun geliştirmiştir. GGJ ATOM’ ise 82 oyun geliştirici ile 21 oyun geliştirilmiştir.
 
GGJ sadece bir etkinliğin ötesinde Türk Dijital Oyun Sektörüne değerli girişimlerde kazandıran bir etkiye de sahiptir. Geçen sene dereceye giren gruplarımızdan bir tanesi oyunlarını daha da geliştirerek global pazarda satışa sunmuştur. Yine GGJ’den sonra başlatılan METUTECH-ATOM başvuru süreçlerine etkinlikten etkilenerek başvuru yapan 2 grup olmuştur. Ayrıca bu etkinlikteki bir başka esas amacımız da tüm sektörün bir araya geldiği yeni projelerin ve politikaların konuşulduğu bir sağlayarak sektöre katkı sağlamaktadır.
 
Tüm oyun severleri Global Game Jam’e bekliyoruz...
 
BAŞVURU İÇİN: www.ggjturkey.org
 
Global Game Jam Atom başlıyor!
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Global Game Jam Atom başlıyor!
İlginizi Çekebilir