Global Game Jam Istanbul başlıyor!

Mert Günhan 30.12.2013 - 14:11
Ocak ayının son haftasına kimseye söz vermeyin!
Her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük oyun geliştirme maratonu Global Game Jam bu yıl Ocak ayının son haftasında geri geliyor! Merlin'in Kazanı olarak, 24-26 Ocak tarihleri arasında oyunların kalbinin atacağı GGJ İstanbul'da biz de olacağız!

İşte etkinliğin detayları!

Global Game Jam, her yıl Ocak ayının son haftasında gerçekleşen, dünyanın en büyük oyun geliştirme maratonudur. International Game Developers Association (IGDA) tarafından 2009 yılında başlatılan bu etkinlik, 2013 yılında dünya çapında 63 ülkede ve 321 alanda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 14000 oyun geliştiricinin katıldığı etkinlikte toplam 2986 oyun üretildi. Oyun yapımı ile ilgilenen herkesin katılabileceği GGJ, oyun tasarımı ve geliştirme süreçlerine dair yeni deneyimler sunmak ve oyun endüstrisindeki işbirliğini güçlendirmek adına önemli bir motivasyon kaynağıdır. Bir yarışma olmayan GGJ’de amaç, verilen tema ile 48 saat içinde bir oyun geliştirmek. Bu doğrultuda da GGJ katılımcılarının ödülü geliştirdiği oyun ve bu oyunu dünya ile paylaşması oluyor. İşbirliği ve yenilikçi deneyler ile geçen bu hafta sonu birçok açıdan da önemli bir kariyer adımı olarak değerlendirilebilir.

Game Developers Turkey ana ekibinden Yılmaz Kıymaz’ın kurduğu ve Rafet Güven’in destek verdiği GGJ Istanbul, ilk kez 2012 yılında Koç Üniversite’sinde yapıldı. 2013 yılında ise Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) ile işbirliği içine giren GGJ Istanbul, Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleşti. GGJ Istanbul @ BUG, 2013 etkinliğine 70 civarı geliştirici katıldı ve 19 oyun üretildi.

“Eğer siz de bir oyun geliştiricisi ya da adayıysanız, 48 saat boyunca uykusuz devam edecek etkinliğimize katılıp, bir ekip kurabilir ve oyun fikrinizi hayata geçirebilirsiniz!” motivasyonuyla yola çıkan GGJ Istanbul, bu yıl 24-26 Ocak tarihlerinde, ‘Turkcell Geleceği Yazanlar’ projesinin katkılarıyla, yine BUG evsahipliğinde, Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleşecek. Son başvuru 10 Ocak!

ggj-istanbul.com

Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG)
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nin bir girişimi olarak Yrd.Doç.Dr. Güven Çatak tarafından 2012 yılında kurulan BUG, alana yönelik bir eğitim alt yapısı kurmak ve komünite ile sektörü buluşturmak adına yola çıkmıştır. BUG bilgisayar oyunları ve oyun içerikli deneyim tasarımı odaklarıyla, eğitim ve ar-ge amaçlı ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemekte ve sosyo-kültürel projeler üretmektedir.

bug.bahcesehir.edu.tr

TURKCELL GELECEĞİ YAZANLAR
Türkiye’nin genç nüfusunun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi ve dünyada her geçen gün büyüyen mobil yazılım geliştirme pazarında etkin bir oyuncu haline gelmesini hedefiyle hayata geçirilen Geleceği Yazanlar, uygulama geliştirme alanında olan ve olmak isteyen herkesi bekliyor. Eğitim, gelişim ve danışmanlık imkanlarının bir arada sunulduğu Geleceği Yazanlar’da uygulama geliştiricilere Turkcell ekosistemine dahil olabilme fırsatı da sunuluyor.  Geleceğe yazanlara katılmak için www.turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar‘ı ziyaret etmek yeterli.

Global Game Jam Istanbul başlıyor!
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Global Game Jam Istanbul başlıyor!
İlginizi Çekebilir