1/3

Goat Simulator

Özgür Yıldız 31.03.2014 - 17:38
Bu Kurban Bayramı'nda roller değişecek
Platformlar PC
Goat Simulator
Merlin Puanı 79
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%23
Artılar Jetpack takan keçi, sınırsız eğlence fırsatı, çeşitli başarım ve görevler, kahkaha garantisi, Steam Workshop desteği
Eksiler Sadece tek bir harita, bazı grafik hataları
Bir video oyunu nedir? Görselliğiyle sizi büyüleyen, hikayesiyle sizi başka dünyalara götüren, müziklerini her daim dinlemek istediğiniz, karakteriyle kendinizi bütünleştirdiğiniz bir yapım mıdır? Evet, bazı video oyunları aynı hayatımıza etki eden filmler ya da müzik albümleri gibidir. Biz o oyunlara kısaca bu endüstride “klasik” diyoruz. Peki ya görselliğinden bir şey anlamadığınız, bir hikayesi olmayan, müziklerinin kafanızda yer etmediği ve karakteriyle kendinizi bütünleştiremediğiniz oyuna ne denir? Çöp mü? İşte Goat Simulator bu tabuları yıkıyor ve endüstrinin en anlamsız yerine tahtını kuruyor.



Keçi me’ler mi be’ler mi?

İsterseniz bu ilginç oyunun nereden ortaya çıktığından bahsetmekle işe başlayalım. Geliştirici şirket Coffee Stain Studios, Sanctum 2 oyunlarının ardından biraz dinlenmek istemiş ve aynı zamanda yeni işe aldıkları programcılara Unreal motorunu öğretmek için kendi çaplarında küçük bir game-jam düzenlemişler. Akıllarına da “Unreal Engine’a bir keçi koysak nasıl olur?” fikri gelmiş ve bunu gerçekleştirmişler.

Goat Simulator
Havai fişekle de uçabilmek mümkün
Goat Simulator tamamen bundan ibaret. Çılgın, dili dışarda gezen bir keçiyi yönetiyoruz ve küçük bir kasabayı adeta yerle bir ediyoruz. Tabi bunu yaparken ne kadar çok çılgınlık yaparsak, o kadar çok puan topluyoruz. Keçimiz E tuşuyla önündeki nesnelere dil atıp onları diline yapıştırarak yanında götürebiliyor. Götürmekten sıkıldığınızda ise farenizin sol tuşuyla nesneye kafa atıp onu metrelerce öteye fırlatmanız mümkün. Tabi “nesne” derken bunun içerisinde basketbol topları, patlayıcı tüpler, sandalyeler, masalar, çitler, kutular, insanlar, arabalar gibi birçok farklı şey bulunuyor. Ne kadar çok yıkım yaratırsanız, o kadar çok puan alıyorsunuz. Tabi etrafta bulunan yataklar ve trambolinlerle zıplayarak binaların tepesine çıkıp, oradaki havalandırmalarla daha da yükseğe zıplamanız mümkün. Oyun sırasında size bazı görevler sunuluyor. Örneğin havada 360 derece takla atmak, havada 6 saniye yere inmeden geçirmek gibi yeteneklerinize bırakılan görevler bulunuyor. Bunları farenizin sağ tuşuyla keçinizi ileri geri çevirerek yapabiliyorsunuz.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
> > > > > > > > > > > > > > > >