1/5

God of War: Ascension İnceleme (PlayStation 3)

Ceyda Doğan 7.03.2013 - 21:25
Bir tanrı olmadan önce, o bir insandı
Platformlar PlayStation 3
God of War: Ascension İnceleme (PlayStation 3)
  • Yapımcı - Yayıncı SCEA - SCEE
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 95
10 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%40
Artılar Multiplayer modunun olması, Türkçe seslendirme ve Türkçe dil desteği, grafik bakımından gölge kaplama ve efekt kalitesi arttırılması, kaliteli müzikler, özünde bir God of War oluşu
Eksiler Kısa süren senaryo, aynı oyun motorunu kullanması, Türkçe alt yazısındaki hatalar ve pek de başarılı olmayan dublaj
Bir tanrı olmadan önce, o bir insandı. Ancak nasıl bir insan? Kim tarafından, nasıl yaratılmıştı? 2005 yılında piyasaya sürülen oyunun, kendi zamanında en iyi aksiyon oyunu olduğundan hiç şüphe yok. Özellikle hack and slash severlerin, bol stres atacağı başarılı bir oyun haline geldi. Son zamanların en çok konuşulan oyunlarından biri olmasını geçtim, eğer mitolojiyi gerçekten seviyorsanız ve Yunan tanrılarının farklı noktalarını öğrenmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz. God of War, merakımızı gidermek için tekrar bizlerle.

God of War: Ascension İnceleme (PlayStation 3)
Sevgili Kratos, geçmişinden bir türlü kurtulamayan ve intikam peşinde koşan, aslında tanrıların kuklası haline gelmiş korkunç bir savaşçıydı. Peki neden ondan bu kadar korkuluyordu?  Bir tanrı, basit bir ölümlüden bu kadar korkarsa bildiğimiz dünyanın olması da mantıksız değil mi? God of War: Ascension, Kratos hakkındaki bilmediğimiz bazı gerçekleri bizleri sunmaya geldi ve bu konuda oldukça başarılı olduğunu söylemek zorundayım. Kratos'un hikyesinin özünden intikam duygusundan çok daha falzası var. Zira God of War: Ascension, bizleri tüm God of War serisine gönderme yaparak şaşırtıyor. Özellikle bazı sahnelerde ağzınızın açık kalacağını garanti ediyorum.

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde
Kratos kendi kurallarıyla yaşayan bir ölümlü. Onun istediği aslında saf güçken, birden bire intikam ateşinin kendisi oluveriyor. Yenmek istediği bir ordu yüzünden kendisini savaş tanrısı Ares’e sunuyor ve God of War: Ascension sayesinde aslında Ares’in gerçek amacını öğreniyoruz.

God of War: Ascension İnceleme (PlayStation 3)
 
Masum kanı, akraba kanı ve düşman kanı; gereken en önemli malzemelerdi. Ares bunları elde ettikten sonra, Kratos’un tüm varlığını ele geçirdi. Ancak bilmediği tek şey, Kratos’un ruhunun derinliklerinde ufak da olsa bir ışığın yandığıydı.

Hikayemiz bambaşkaymış

Kendi ailesini elleriyle ailesini öldüren Kratos, onların külleriyle bulanarak lanetlenmişti. Ares’in onu öldürmesi Underworld’e yollasa bile, Pandora’nın kutusu Kratos’a bir tanrının gücünü vermişti. Babası Zeus’a kendisini kanıtlamaya çalışan Ares, korkunç bir şekilde Kratos tarafından öldürülmüştü. Ancak bundan daha öncesine giderek Kratos’un neden Ares’in peşine düştüğünü öğreneceğiz.

God of War: Ascension İnceleme (PlayStation 3)
God of War Ascension öncesinde geçen hikaye; bir ölümlünün bir tanrıyı öldürebildiği gün, dünyanın dengesinin değiştiği günle başlıyordu. 10 yıllık bir kabustan sonra Kratos’u kurtarabilecek tek şey; ölümdü. Ancak tanrılar böyle bir gücü kaybetmeyi red edip, Ares’in kötülüğünden kurtuldukları için onu ödüllendirmişlerdi. Hem de bir savaş tanrısı olarak. Bir ölümlüyü bir tanrının gücüyle beslediğimizde karşımıza korkunç bir yaratık çıktı ve Kratos bu gücü hak etmediğini kanıtladı. Aslında onun tanrıları dinlemeyip, dünyada yıkıma devam etmesinin nedeni; Athena’nın ölüme izin vermeyişinden kaynaklanıyordu. Çünkü ölüm onu korkunç anılardan kurtaracak tek ilaçtı ve tanrılar buna izin vermeyerek büyük bir hata işlediklerini anladılar, ancak iş işten geçmişti. Artık God of War: Ascension ile gerçekleri öğrenme vakti geldi.

Bölümler

God of War: Ascension’da toplamda otuz bölüm yer alıyor. Her bölüm birbirinden kanlı ve her dövüş de birbirinden farklı. Özellikle demoyu deneyenler bilirler; Lanetliler Hapishanesi’nden kaçış, en başarılı boss'lardan birine sahip olabilir. Ancak bu sadece ufak bir ipucu olsun. Biliyorsunuz ki titanların güçlerinin Zeus tarafından ellerinden alınmasıyla, Kratos’un intikamı bir araya gelmişti. Bu sayede hem Kratos amacına ulaşabilmiş hem de Titan’lar istediklerini elde etmişti.  God of War: Ascension ile titan ve tanrılardan da fazlasını öğreniyoruz; Hiddetliler (Furies). Tanrılardan ve onlardan daha öncesine gidiyoruz.

God of War: Ascension İnceleme (PlayStation 3)