God of War geliştiricisi David Jaffe, Movie Games'e katıldı

Alparslan Gürlek 5.05.2021 - 12:51
God of War serisinin arkasındaki en önemli isimlerden olan David Jaffe, Polonya merkezli Movie Games'e tecrübeleriyle yol gösterecek.

PlayStation için geliştirdiği önemli oyunlarla ve serilerle adından söz ettiren David Jaffe, en çok God of War serisiyle tanınıyor. Uzun yıllar PlayStation bünyesinde farklı görevlerde çalışan Jaffe, God of War ve God of War II oyunlarında kreatif direktörlük yapmıştı. Şimdi ise Movie Games, David Jaffe'nin stüdyoya katıldığını duyurdu.

David Jaffe, Movie Games ekibine katıldı

Polonyalı bir oyun geliştirme şirketi olan Movie Games, Sony Santa Monica'nın kurucusu David Jaffe'yi bünyesine kattı. Jaffe şirkete danışman olarak katıldı ve denetim kurumunda görev yapacak. Mart 2021'de ezoterik/erotik korku oyunu Lust from Beyond'u piyasaya süren Movie Games, ardından Jaffe ile iletişime geçmiş. Jaffe oyunu beğendiğini dile getirerek sosyal medya kanallarında yayınladı ve bunun ardından şirket ile görüşmeler yapıldı.

God of War serisinin arkasındaki en önemli isimlerden biri olan David Jaffe, şirketin geliştireceği oyunlara rehberlik edecek. Aynı zamanda Movie Games, kendisinin pazarlama ve ağ oluşturma konusundaki uzmanlığından da yararlanacağını söylüyor. Movie Games CEO'su Mateusz Wczesniak bu konuda şunları söyledi: 

"David Jaffe ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. En sevilen oyun anılarımızdan bazılarını ve sektörün yıllarca alacağı yönü şekillendirdi. İnanılmaz derecede yetenekli, yaratıcı ve destekleyicidir. Bunun Movie Games için yüksek potansiyelli birçok yeni projeye doğru bir adım olduğuna inanıyoruz ve iş birliğimizin gelecekte daha da uzayabileceğine inanıyoruz."

God of War geliştiricisi David Jaffe, Movie Games'e katıldı

David Jaffe de Movie Games'e katılması hakkında şunları söyledi: "Movie Games ailesine katıldığım için çok mutluyum. Lust from Beyond gibi tuhaf ve şaşırtıcı derecede yaratıcı mücevherlerden, yaklaşan War Hospital gibi yenilikçi oyunlara, Movie Games şanslarını denemekten korkmuyor. Onları çok canlı buldum, yeni oyun fikirlerini keşfetmeye heyecan verici şekilde açıklar. Doğrusu, bu bana benzersiz ama yine de ticari fikirlerin masada olduğu ilk PlayStation günlerini hatırlatıyor. Bazı açılardan, eve dönmüş gibi hissediyorum. Benden başka herkesin Bond filmindeki kötü adamlar gibi ses çıkaran aksanlarının bulunduğu garip bir ev versiyonu. Ama yine de evimdeyim! Ve buna bayılıyorum!"

Movie Games CMO'su Piotr Gnyp de şu açıklamayı yaptı: "David Jaffe, AAA megahitlerinden hırslı ve yenilikçi oyunlara kadar her türden oyun geliştirdi. Aynı zamanda popüler bir yayıncı ve mevcut oyun trendlerine dair harika bir kavrayışa sahip. Geliştirme deneyimi ve oyuncularla olan bağlantısının benzersiz birleşimi David'i mükemmel kılıyor. Herhangi bir projenin değerini fark edecek ve mümkün olan en iyi çözümü bulacak kişi kendisidir." 

David Jaffe'nin de katılımıyla Movie Games ilerleyen süreçte iddialı ve yenilikçi projelerle karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Hali hazırda yayınladıkları Lust from Beyond ve geliştirilmekte olan War Hospital gibi geliştiricinin diğer oyunlarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
God of War geliştiricisi David Jaffe, Movie Games'e katıldı
İlginizi Çekebilir