God of War IV diye bir oyun olmamalı

Batuhan Kavruk 28.04.2012 - 21:59
Thunderbolt sitesinin yazarı James Dewitt konuştu.
Herkesin de bildiği gibi bu ara oyun dünyası, önce Sony'nin yayınladığı o gizemli duvar kağıdını, sonra da tahmin edildiği gibi God of War IV'ün haberini konuştu. Fragman, oyuna dair hiç birşey göstermemesine rağmen büyük bir ilgi kaynağı oldu. Fakat oyuncuların kafalarında oluşan soru işareti şu ki; God of War IV: Ascension'ın getirisi ne olacak?

Thunderbolt sitesinin yazarı James Dewitt, bu akşam yayınladığı "God of War IV diye bir oyun olmamalı." şeklinde bir başlığa sahip olan yazısında, en azından GoW'un artık bitmesi gerektiği konusunda konuşmuş bulunmakta. GoW III'ün sonunda neler olduğunu biliyoruz. Artık ne bir Kratos kaldı, ne de bir Zeus var. Diğer tanrıları saymıyoruz bile. Oyunun ucu açık bırakılmıştı, fakat aynı zamanda  herkes kendini artık başka bir GoW'un çıkmayacağına da inandırmıştı.

James Dewitt, Sony'nin böyle bir girişimde bulunmasını kesinlikle "para" unsuruna bağlıyor. Günümüzde firmalar, daha çok yeni projeler üretmek yerine var olan oyunların devamını çıkartmak konusunda ısrar ediyorlar ve bidiğimiz gibi, 3 seriyi aşan oyunlar gerçekten zıvanadan çıkmaya başlıyor. Ascension kelimesi büyük ihtimalle Kratos'un geri dönüp tekrar yükselmesinin bir simgesi olarak seçilmiş. Fakat Kratos savaşacak ne bulacak, hiçbir fikrimiz yok.
 
GoW'un zamanında bitmesi, oyunun hayranlarını bile sevindirmişti zamanında. Çünkü gerçekten tam yerinde bir final olmuştu, sözde. Fakat ne yazık ki, Sony'de kendini "para" mantığına kaptırmış gibi görünüyor. İleriki senelerde Call of Duty 12, Battlefield 14 ya da Halo 15 gibi oyunlar görürsek, gerçekten hiç şaşırmayın. Umuyoruz ki Kratos'ta bu mantığa sürüklenip, kaybolup gitmez.
Yorumlar 75
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
God of War IV diye bir oyun olmamalı
İlginizi Çekebilir