God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey

Eren Eroğlu 13.09.2021 - 09:08
Oyun dünyasının en popüler serilerinden bir tanesinin geliştirilmekte olan en yeni oyunu, God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey.

9 Eylül'ün güzel bir akşamında düzenlenmiş olan heyecan dolu PlayStation etkinliği, God of War ile birlikte büyük bir final yapmıştı. Yeni düşmanlarımızı, Atreus'un büyüdüğünü, oynanış tarafını ve daha birçok şeyi bizlere göstermiş olan fragman, yeni oyun hakkında epey bir bilgi öğrenmemizde oldukça önemli bir rol oynadı. Bu yazımızda ise God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şeye hep birlikte detaylı bir şekilde göz atacağız. Ayrıca eğer en son çıkan God of War (2018) oyununu henüz oynamadıysanız, yazımızın bolca spoiler içerebileceğinin uyarısını şimdiden yapalım.

God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey

Sony'nin Santa Monica stüdyosunun efsanevi video oyunu serisi olan God of War, ilk olarak 2005'te karşımıza çıkmış ve tüm dikkatleri üstüne toplamıştı. Serinin en son çıkan oyunu God of War (2018)'den önce birçok God of War oyunu piyasaya sürülmüş ve Kratos'un Yunan Mitolojisinde yer alan hikâyesi epey bir popüler olmuştu. O zamanlar serinin şu anki hâlinden çok daha farklı olan God of War, çok daha farklı bir kamera açısına ve hack & slash oynanışının yanı sıra, hızlı tempolu bir oynanışı benimsemişti.

God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey

2018'de piyasaya sürülen God of War ile çok büyük değişikliklere gidilirken, oldukça büyük risklere de imza atılmıştı. God of War, hızlı tempolu oynanışını geride bırakırken; sabit bir üçüncü şahıs kameraya da geçiş yapmış, hack & slash yapısını tamamen kaybetmemiş olsa da, eski oyunlarına nazaran ağır oynanışı oldukça dikkat çekiyor ve serinin hayranları tarafından olumlu/olumsuz bir şekilde karşılanıyordu. Ortaya adeta başyapıt niteliğinde bir oyun çıkaran Sony'nin Santa Monica stüdyosu, 2018 yılının 'Yılın oyunu' ödülünü almış ve ortada bunun bir üçleme olacağı söylentileri dolaşmaya başlamıştı.

God of War (2018) ile birlikte Kratos'un yeni bir karısı ve çocuğu (bu sefer erkek) olduğunu öğrenmiş, geçmişini unutmak isteyen bir Kratos ile karşılaşmıştık. Yunan Mitolojisini bir kenara bırakan oyun, İskandinav Mitolojisine geçmiş ve bizlere bu güzel mitolojinin detaylarını sunmaya başlamıştı. Yunan tanrılarından sonra İskandinav tanrıları ile karşı karşıya gelen Kratos, Thor'un kardeşi Baldur'u öldürmüş ve Freya'nın öfkesine maruz kalmıştık. Oyunun pek gizli olmayan; fakat gizli diye bahsedilen bir sonunda Thor evimize gelmiş ve en heyecanlı kısımda jenerik ile karşılaşıyorduk.

God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey

Oyuncular tarafından heyecanla beklenen God of War Ragnarok'ta İskandinav tanrıların hiddeti ile yüzleşeceğimiz, yayımlanmış olan son fragman ile kesinleşirken; Kratos'u oldukça zorlu bir yolculuk bekleyecek. Baldur'un Odin ile eşi Freya'nın çocuğu ve Thor'un kardeşi olduğunu var sayacak olursak, Kratos'un Kaos'un Kılıçları'ndan çok daha fazlasına ihtiyacı olabilir. Ayrıca, oyun içerisinde Odin'in de yer alacağından bahsedilirken; oyunun kadrosunda bir seslendirmene sahip olması dikkatleri çekiyor.

God of War Ragnarok'ta İskandinav Mitolojisinde güzellik ve aşk tanrıçası olan Freya'nın yanı sıra, yıldırım tanrısı olan Thor ile de karşı karşıya gelecek olan Kratos, çok daha güçlü baş düşmanlara sahip olacak gibi gözüküyor. Oyundaki ana düşmanlarımızın Freya ve Thor olduğundan bahsedilirken; Kratos, bu yolculukta sürpriz müttefiklere de rastlayacak. Atreus, Loki'nin ta kendisi ve bir tanrı olduğunu öğrendiğinden beri, kimliğini tam anlamıyla keşfetmek isterken; Loki'nin sevgilisi olan Angrboda'yı da fragmanda görmüştük.

God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey

Loki ve Angrboda'nın çocukları olan Kurt Fenrir, Jörmungandr (God of War 2018'de gördüğümüz dev dünya yılanı - Evet, Loki'nin çocuğu-) ve Hel'in İskandinav Mitolojisindeki kıyamet anlamına gelen Ragnarök'te rolleri oldukça büyük. God of War Ragnarok'ta İskandinav Mitolojisinde epey önemli unsurlardan bir tanesi olan Fimbulwinter ile karşılaşacağımızı ve onunla mücadele edeceğimizi de belirtmekte fayda var. Ragnarök'un gelmekte olduğunu haberdar eden ve yaklaşık üç yıl boyunca devam eden uzun ve çetin bir kış olan Fimbulwinter, İskandinav Mitolojisinde yer alan kıyamet alametlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

İskandinav evreninin gazabına maruz kalacak olan Kratos; sadece tanrılar ile değil, yepyeni düşmanlarla da karşılaşacak. Oyun içerisindeki düşman çeşitliliğinin arttığını ve bu yeni düşman türlerinin sadece bir kısmını gösteren fragman, bizlere İskandinav Mitolojisinin hiddetini hissettirecek. Mitolojiden yepyeni yaratıkları beraberinde getirecek olan God of War Ragnarok ile uzun ve aksiyon dolu bir yolculuk yapacağımız belirtiliyor.

God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir diğer detay ise, God of War Ragnarok'un ortalama 40 saatlik oynanış süresine sahip olacağını belirten bir söylenti, sadece bir söylentiden ibaret ve herhangi bir kesinlik taşımıyor olsa da; çok daha uzun bir God of War deneyimi bizleri bekliyor olabilir. Kratos'un bazı eski dostlar ile bir araya geliyor olduğunu da gösteren God of War Ragnarok fragmanı, yeni müttefik arayışında olduğunu da gözler önüne seriyor. İskandinav Mitolojisinin savaş tanrısı olan Tyr'i de oyunda görecek olmak, oldukça ilgi çekici olacak.

God of War Ragnarok hakkında, İskandinav dünyasının birçok diyarını ziyaret edebiliyor olduğumuz da söylenirken; oynanış tarafına önemli bir çeşitlilik unsuru katacak olan yeni rünler ve saldırı kabiliyetlerinden de bahsediliyor. Çıkış tarihi ilk olarak 2021 açıklanan ve daha sonrasında 2022'ye ertelenmiş (PlayStation 4 ve 5 için çıkacak) olan God of War Ragnarok, 2022 yılının en iddialı oyunlarından bir tanesi olacak gibi gözüküyor. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde PlayStation Türkiye tarafından yayımlanmış olan Türkçe altyazılı God of War Ragnarok fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 14:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2022 19:33
Önceki oyunda kapalı olan diyarlar ragnarok ta açılacak mı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2021 15:05
ne kadar ayrı kulvarlarda olsalarda asla bi silent hill keyfi gizemi müziği gerilimi yaşatamaz çünkü vur kır parçala bi yere kadar ama esrarengiz ıssız ortamlı oyunlar herzaman daha cezbedici özel bi yeri vardır en kötü ihtimal god of war'ın yerine yeni bir uncharted gelebilirdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 14.09.2021 14:06
kim ne derse desin taraflı tarafsız god of war hayran kitlesi oynayan kadar oynamayan insanlarda da mevcut dediğim gibi çıktığı yılın goty olacak umarım bu kez her konuya derinlemesine girip yüzeysel işlemezler kratosun geçmişini...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 09:58
Siz burda methiye de dizseniz birisi gelip aynı oyun yazıp gidicek
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2021 11:47
Ne var kardeşim aynı oyunu yeni iteleyecekler siz de alacaksınız şaka tabi alın ben de alacam god of war efsanedir
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2021 09:11
Ayne öyle insanların düşüncelerini
degiştirmek zor en güzeli mi çıkınca alıp oynayıp beğendin mi sıkıntı yok. Önemli olan benim beğenmem diğerlerinin ne dedigi umrumda olmaz ben beğendim mi
iş bitmiştir ki bu herşey için böyle olmalı bence. Çünkü bu hayatta kimsenin düşüncesi seni etkilememeli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 11:43
Bnce oyunda ki balta kırılmalı ve yeni bir silah dövülmeliydi
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 23:21
kratos da saç ektirmeliydi hatta.
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 15:16
Stormbreaker olsun Groot la Kratos beraber savaşsınlar istersen
Kalan Karakter: 300 Gönder
God of War Ragnarok hakkında bildiğimiz her şey
İlginizi Çekebilir