GOG.com; Steam ve Origin'in gizli rakibi!

Murat Halilbeyoğlu 18.11.2011 - 15:01
Eski güzel oyunlar, günden güne büyüyor!
Steam'in dijital dünyadaki egemenliğinin bulunduğu bir zamanda, yanına EA gibi güçlü bir şirket tarafından ortaya yeniden(!) çıkartılan Origin'in ciddi bir rakip olabileceğini düşünürken, aslında her iki portalın da onlar kadar ciddi fakat gizli bir rakibi daha var; GOG.com.

Eski oyunların dağıtımının yapıldığı ve bundan dolayı haznesinde pek çok klasiğin bulunduğu GOG.com'un ciddi anlamda bir artış gösterdiğini rakamlarla görebiliyoruz. Nitekim bunun yanında sitenin sahibi Polonyalı oyun stüdyosu CD Projekt'in efsaneleşen oyunu Witcher ve Witcher 2'nin de yayımlandığı site, bu sene içinde 6 milyonuncu "uniqe" oyun indirilmesini sağladı. "Uniqe indirme" dediğimiz şey, daha önce indirip silmiş olduğunuz bir oyunun tekrar indirilmesinin sayılmadığı bir durum. Yani GOG topluluğu toplamda 6 milyon defa farklı farklı oyunları indirmiş.

Üstelik bu büyüme hala devam ediyor. Bunun sonucu olarak da artık oyun dünyasının bilirkişileri GOG.com'u, Steam ve Origin'e ciddi bir rakip olarak görüyor.

GOG'un en büyük avantajı ise, 90'ların hatta 80'lerin klasik oyunlarını yeni sistemlerinizde oynamanızı sağlayan optimasyon özelliği, düzenledikleri kampanyalar, oyunların niteliğine rağmen ciddi anlamda düşük fiyatlar sunması , CD Projekt gibi bir firmanın (sitenin sahibi olarak) kendi oyunlarını burdan daha avantajlı yayımlayacak olması ve elbette kataloğunda bulunan bütün oyunların DRM'siz olarak yayımlanması.

Özellikle DRM'siz olarak yayımlanmasına rağmen bu rakama ulaşması, sitenin ne kadar tutulduğunun bir kanıtı. Üstelik sürekli Steam gibi, indirimler ve kampanyalara da yer veren sitede şimdiye kadar Witcher 2'nin %20'lik indiriminden, Interplay paket oyunlarının çok düşük rakamlara satılması gibi cazip teklifler sunuldu.

GOG.com; Steam ve Origin'in gizli rakibi!
GOG.com yöneticisi Guillaume Rambourg şöyle diyor:

"Geleneksel olarak GOG.com'da 3 yıllık veya daha eski muhteşem oyunları bulabilirsiniz. Elbette daha da klasik oyunlar ekleyeceğiz ancak şu sıralar daha yeni oyunları kalaoğumuza eklemeye çalışıyoruz. Elbette bu yeni oyunlar farklı bir fiyat paleti içerisinde olacak ancak GOG.com'u mükemmel yapan temel özelliğimiz hep aynı kalacak; DRM'siz oyunlar, dünyanın her yerinden daha düşük ücretler ve ekstra içerik ile hediyeler."

2012'nin sonunda ise Guillaume Rambourg'un beklentileri sitede 400'den fazla oyunun bulunması:

"Nihayet hırslı geliştiriciler ve bağımsız dağıtımcılar ile yakından çalışmaya başladık. Bu insanlar GOG.com'un yarattığı sıcaklığı çok seviyorlar. Witcher 2'nin GOG.com üzerindeki reklam başarısı sayesinde daha fazla insan, değerlerimizin ne kadar evrensel olduğunu öğrendi. Artık onlar GOG'a gelip bize oyunlarını yayımlatmak istiyorlar. Biz GOG'a başlarken hedefimiz klasik PC oyunlarını yayımlamaktı, ancak artık hedefi bir üst seviyeye taşımanın ve tüm PC oyunları için mükemmel bir alternatif platform olmanın zamanı geldi."

Eğer bu DRM'siz oyunlar özelliği yeni dönemde de geçerli olmaya devam ederse o zaman hiç şüphesiz aynı oyunları Steam veya Origin yerine GOG'dan almak daha mantıklı olacaktır.

Bu arada bir hatırlatma; geçtiğimiz haftadan itibaren Heavy Rain'in yapımcısı Quantic Dream'in PC adventure oyunu Fahrenheit da siteden 6 dolara satılmaya başlandı. Şahsen kaçrımayın derim.
Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 17:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
GOG.com; Steam ve Origin'in gizli rakibi!
İlginizi Çekebilir