GoldenEye 007 Xbox için her an duyurulabilir

Efdal Erdem 6.06.2022 - 20:36
Son ayların haberleri ve yeni sızıntılara göre olası bir GoldenEye 007 Xbox uyarlaması belki de birkaç gün içerisinde resmiyet kazanabilir.

Son aylar içerisinde sıkça gündeme gelen olası bir GoldenEye 007 Xbox uyarlaması belki de birkaç gün içerisinde resmiyet kazanabilir. Popüler birinci şahıs nişancı oyunu, aslında Rare tarafından 1997 yılında Nintendo’nun N64 konsolu için geliştirilmişti. Oyun Goldeneye isimli James Bond filminden esinlenilmişti. Zamanına göre oyunda dikkat çeken özellikler arasında karakterin nereden vurulduğuna bağlo olarak değişen çeşitli ölüm animasyonları ve Splitscreen oynama imkanı yer alıyordu.

GoldenEye 007 Xbox için 15 yıl önce geliştirilmeye başlanmıştı

Microsoft ve Rare 2007 yılında GoldenEye 007’nin bir Remaster’i üzerinde çalışmalara başlamıştı. Oyunun Xbox 360 için getirilmesi amaçlanıyordu. Projenin neredeyse tamamlanmış olmasına rağmen lisans anlaşmazlıkları sebebiyle durdurulmak zorunda kalınmıştı. 

GoldenEye 007 Xbox için her an duyurulabilir

Bu yılın başında TrueAchievements sitesinde oyunun başarımlarının sızması tekrar heyecan yaratmıştı. Yapımın bazı hayranları bu hafta Rare’nin geliştirici ekibinden birkaç kişinin bu başarımlara sahip olduğunu fark etti. 

Söz konusu başarımların Xbox’un resmi sitesinde de yer aldığının fark edilmesi üzerine oyunun yakında oyuncularına kavuşması için sadece resmi açıklamalar eksik gibi gözüküyor. Twitter Kullanıcısı Wario64 başarımların ekran görüntülerini paylaşmış olsa da, başarımlar aratılınca artık resmi sitede bulunamıyor. 

1997 yılında bazı ülkelerde yasaklandığı için çıkış gerçekleştiremeyen oyun yine de 8 milyon adet satarak en çok satan N64 oyunlarından biri olmuştu. Kısıtlamaları Ekim 2021 itibariyle ilgili şirketlerin talepleri üzerine kaldırıldı. Ağustos ayında 25. yaşına girecek olan oyuna dair ayrıntıların 12 Haziran’da Xbox & Bethesda Games Showcase sırasında duyurulması oldukça olası gözüküyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
GoldenEye 007 Xbox için duyurulabilir
İlginizi Çekebilir