Good Old Games DRM'den nefret ediyor

Murat Halilbeyoğlu 7.03.2011 - 16:51
Eskiler bu teknolojiyi hiç sevmedi
Good Old Games'den Lukasz Kukawski, DRM adlı koruma sisteminin yasalara uyan müşterileri suçlu ve güvenilmeyen müşterilermiş gibi gösterdiğinden şikayet etti.

"Yasal müşterilere potansiyel suçluymuş gibi davranmak onları orijinal oyun almaya teşvik etmeyecektir" diyen Kukawski "Bizim fikrimizce insanların zar zor kazandıkları paraları orijinal oyunlara yatırıp korsanlardan uzak durmasını sağlayacak tek yöntem mantıklı fiyatlandırma politikası olmalıdır. İyi oyunları makul fiyatlarla sunmak, tüm bu tecrübeyi karmaşasız yaşatmak, içerisine torrentler ile alamayacakları özel ücretsiz hediyeler koymak yapılabileceklerin başında gelir" diye de ekliyor.

Good Old Games DRM'den nefret ediyor
"Bizce tüm bu teşvik edici içerikleri eklemek, sadece yasal müşterilerin hayatlarını zorlaştıran o berbat DRM yazılımını yüklemekten daha mantıklı ve daha karlı bir şey olur."

Korsan oyunların sadece DRM'dan arındırıldığını dolayısı ile içerikten hiçbir şey kaybetmediğini belirten Kukawski, sadece yasal oyuncuların DRM'ın etkilerini yaşadığını söyledi.

"Örneğin EA'nın Spore oyununu size minimum seviyede yükleme kısıtlaması veriyor veya Ubisoft'un Assassin's Creed 2'si oyunu oynadığınız tüm zaman boyunca internete bağlı kalmanızı istiyor."

"Dolayısı ile bir oyuna 50 dolar verip de istedikleri gibi oynayamayan oyuncular ciddi anlamda sinirleniyorlar. Eminim ki o DRM'lar yüzünden orijinal alacakların da bir çoğu korsana yönelmiştir."
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Good Old Games DRM'den nefret ediyor
İlginizi Çekebilir