Google, gazeteci ve profesörleri hedef alan hackerlara savaş açtı

Onur Güner 24.11.2016 - 17:10
Hackerların işi şimdi zor
Bildiğiniz gibi dünyanın teknoloji devi arama motoru Google, her zaman siber güvenlikten yana olduğunu söylemiş ve bu konuda çalışmalar yapmıştır. Dünyaca ünlü arama motoru şimdi de son 24 saat içinde yaşanan hack olaylarıyla ilgili bazı çalışmalar yapmak üzere adımlar atacağını söyledi. Yaklaşık 1 gün önce bazı profesör, rektör ve gazetecilere karşı başlatılan siber saldırı, gittikçe şiddetlenmeye başladı. Özellikle hackerların bazı ünlü isimlerin bütün hesaplarını ele geçirdiği rapor ediliyor. Her ne kadar kendi kulvarlarında başarılı olsalar da bu insanlar maalesef siber kulvarında yardıma ihtiyaç duyabiliyorlar ki bu yardım seslerini sonunda duyan birisi çıktı. Zira Google, yaptığı açıklama ile artık hackerların hedefi haline gelen ve tehditler alan kişilerin hesaplarını güvenli bir hale getirmek için yardım edeceğini söyledi.

Google, gazeteci ve profesörleri hedef alan hackerlara savaş açtı
Şirkete göre Amerika'nın yeni çiçeği burnunda başkanı Donald Trump'ın seçilmesinden sonra başlayan siber saldırılar, ülkeyi siber ortamda kargaşaya sürüklüyor. Hangi ülke olursa olsun böylesi bir kargaşa yaşamaması için elinde geleni yapacağını söyleyen Google, bu saldırılardan etkilenecek bazı kişilere bir uyarı mesajı yayımladı. Şirket tarafından yayımlanan bu mesajda ise, ''Google, bazı hükümetlerin finans sağladığı kötü amaçlı hackerların hesabınızı çalmaya çalıştığını belirledi.'' ifadelerine yer verdi. Ayrıca tehdit altında olan kişilere ise hesaplarını nasıl güvenli hale alacağı konusunda da yardım eden Google'ın sözcüsü, büyük kuruluş ve şirketleri her zaman uyardıklarını ancak yetkililerin bilerek bazı önlemler almayı ertelediklerini söyledi. Öğrenilene göre şirket eski bir diplomat olan Michael McFaul ve New York Times gazetesinin ünlü köşe yazarı Paul Krugman'a da yardım etmiş. Bakalım şirketin önlem alması hackerları durdurabilecek mi bekleyip göreceğiz.

Bu arada unutmadan belirteyim. Çıkan bazı iddialara göre gerçekleşen bütün bu saldırılardan Rus hükümeti ile dost olan Volexity isimli siber güvenlik firmasından şüpheleniliyormuş ve Google da bu şirket üzerinde yoğunlaşıyormuş. Yani Amerika'nın bütün okları Rusya'ya çevrilmiş durumda.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 10:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2016 12:42
Google dahil olduysa noktayı koyacak olan topluluktur. o noktanın ardına kimsenin bir harf yazmaya yeteneği yetmez.
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2016 03:39
sakin ol şampiyon
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2016 21:59
ulan yayımladı değil yayınladı olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2016 22:00
Ulan arkadaş bazı ülkelerin desteklediği diyor, Amerika'nın desteklediği terör örğütleri, hacker ya da silah tüccarların isimlerini yazsak, zaten dünyada neden savaşlar bitmiyor çok açık ortaya çıkar, Google kendi ülkeni önce bir düzelt...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google, gazeteci ve profesörleri hedef alan hackerlara savaş açtı
İlginizi Çekebilir