Google internet sansürüne savaş açtı

Berkant Jeff Akarcan 21.11.2012 - 10:52
Hükümetler özgürlüğümüzü kısıtlayamaz
Tüm dünyada ifade özgürlüğünün ne kadar tehlikede olduğu çok açık ve net. Özellikle de sırf muhalif karikatürleri paylaştığı için hapis cezasının meşrulaştığı bir dünyada, ifade özgürlüğünün kısıtlanması ve düşüncelerin sansürlenmesi oldukça korkunç ve endişe verici bir hale gelmiş durumda.

Günümüz dünyasında da insanların kendini ifade ettiği ilk mecra internet, yani ifade özgürlüğünün azami kullanılabilecek yegane yer. Ancak bugüne dek yapılen yürüyüşler ve işgal eylemleri, bazı kararları erteletse de durum ortada. Hükümetler halkından korkuyor. Halkından korkan hükümetler özgürlüklerini kısıtlıyor, interneti sansürlüyor.

İşte Google da, internetin en büyüklerinden biri olarak yeni bir kampanya başlattı. #freeandopen

"Özgür ve açık bir dünyanın yolu, özgür ve açık bir Internet'ten geçer. Dünyanın geleceğini, kapalı kapılar ardında çalışan hükümetler tek başına belirlememeli. Dünyanın dört bir yanından Internet'i kullanan milyarlarca insan da dünyanın geleceği hakkında söz sahibi olmalıdır."

Daha önce de hükümetlerin internete vurmaya çalıştığı darbelere karşı bilinç geliştirmeye çalışan Google'ın Take Action kampanyasının sonuncusu oldukça önemli. Zira 3 Aralık tarihinde hükümetler kapalı kapılar ardında Internet regülasyonu için bir toplantı gerçekleştirecek ve muhtemelen kendilerini korumak için özgürlükleri kısıtlayan yaptırımlar uygulayacaklar.

Neyin tehlikede olduğuna buradan, destek verme sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google internet sansürüne savaş açtı
İlginizi Çekebilir