Google Pixel Watch 2, yeni özelliklerle Ekim ayında tanıtılacak

Taylan Bal 9.08.2023 - 12:13
Google, Ekim ayında Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'yu tanıtması beklenirken, aynı zamanda Pixel Watch 2'nin de tanıtımını gerçekleştirecek.

Android Authority'ye göre, yeni saat modeli için yeni bir yonga seti kullanılacak. İlk nesil Pixel Watch'ta kullanılan Exynos 9110 SoC, 2018 yılında tanıtılmıştı ve aynı yonga seti yıllar önce ilk Galaxy Watch'da da kullanılmıştı. Ancak rapora göre, Pixel Watch 2'de bu yonga seti Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 ile değiştirilecek.

Google Pixel Watch 2, Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 yonga setiyle güçlenecek

Samsung yonga seti, 1.15GHz hızında çalışan iki Arm Cortex-A53 çekirdeğe sahipti. Snapdragon yonga seti ise dört adet 1.7GHz hızında çalışan bu çekirdekten oluşuyor. Ayrıca, Snapdragon giyilebilir yonga setindeki GPU, Exynos yonga setinde kullanılan GPU'ya göre büyük bir iyileştirme sunuyor. 

Bunun yanı sıra, Exynos 9110, Samsung Foundry'nin 10nm işlem düğümü kullanılarak üretilmişti. Snapdragon W5, 4nm işlem düğümü kullanılarak üretiliyor. Performans ve enerji verimliliği önemli ölçüde artacak. Snapdragon W5 Gen 1, Düşük Güç ve Bekleme gibi güç tasarrufu sağlayan özellikleri destekleyerek daha iyi bir pil ömrü sunacak. Pixel Watch 2'nin pil kapasitesi 306mAh (tipik) olacak ve bu, orijinal Pixel Watch'un 294mAh piline kıyasla %4.1 artış anlamına geliyor.

Ultra geniş bant çipine sahip olacak

Pixel Watch 2 ayrıca Ultra Geniş Bant (UWB) çipine sahip olacak. Bu, Google'ın yakında çıkacak olan Yerimi Bul cihazı takip sisteminde, kaybolan bir eşyanın tam konumunu belirlemeye yardımcı olmak için kullanılabilir. UWB ayrıca Pixel Watch 2'nin dijital bir otomobil anahtarı olarak kullanılmasına olanak tanıyabilir.

Pixel Watch 2, Wear OS 4'ü önceden yüklü olarak sunacak ve kullanıcılar tarafından eleştirilen büyük çerçeveli tasarıma sahip olması bekleniyor. Bu yıl 1.2 inç çapında dairesel bir OLED ekran, 384 x 384 çözünürlüğü ile Samsung Display tarafından sağlanacak. Orijinal modeldeki ekran ise BOE'den gelmekteydi. Ayrıca, Pixel Watch 2, kullanıcıların cihazı kullanmaya devam ederken yazılım güncellemelerini arka planda çalıştıran ilk akıllı saat olması bekleniyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google Pixel Watch 2, yeni özelliklerle Ekim ayında tanıtılacak
İlginizi Çekebilir