Google SIMA, İnsanlar Gibi Oyun Oynuyor

Tunay Şahin 14.03.2024 - 17:26
Video oyunlarında insanlar gibi çeşitli görevleri yerine getirebilen yapay zeka modeli Google SIMA, oyun dünyasında büyük yenilikler vaat ediyor.

Google'ın gelişmiş teknoloji laboratuvarı DeepMind, video oyunları oynayabilen yeni bir yapay zeka modeli geliştirdi. Bu yeni model, "Scalable Instructable Multiworld Agent" (Genişletilebilir Öğretilebilir Çoklu Dünya Ajanı) adını taşıyor, ancak arkadaşça bir yaklaşımla, ona "SIMA" adı verilmiş. Google SIMA, basit oyunlarda insanlarla benzer yetenekler sergileyebiliyor.

Yapay Zeka Google SIMA, Yüksek Oyun Becerisine Sahip

DeepMind, yakın tarihli bir blog gönderisinde, SIMA'nın video oyunları içinde "çeşitli görevleri" başarıyla yerine getirebildiğini açıkladı. Bu yapay zeka ajanı, şu ana kadar Goat Simulator 3, Teardown, Valheim, No Man's Sky ve Satisfactory gibi oyunlar üzerinde eğitilmiş durumda. SIMA'nın gelişimi, yapay zekanın oyun içi görevleri anlama ve yerine getirme kapasitesini gösteriyor.

Yapay Zeka Google SIMA, Yüksek Oyun Becerisine Sahip

DeepMind ekibi, SIMA hakkında, "Belirli bir görevi yerine getirmek için harekete geçmeden önce bir dizi ortamı tanıyabilen ve kavrayabilen bir yapay zeka ajanı" olarak basit bir tanım yapıyor. Bu ajan, ekrandaki bir sonraki sahneyi tahmin eden bir video modeli ve doğru görüntü-dil eşlemesi için bir model içeriyor. SIMA, 3D ortamlara özgü eğitim verileri kullanılarak bu modeller sayesinde geliştirilmiş.

İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka Oyunlarda Çığır Açacak

Blog gönderisine göre, SIMA "herhangi bir sanal ortamla" etkili bir şekilde iletişim kurabilme yeteneğine sahip. Şu ana kadar 600'den fazla temel yetenek ve komutu test etmek için kullanılan yapay zeka, on saniyeden kısa süren görevleri tamamlayabiliyor. Bu görevler arasında No Man's Sky'da asteroitlere ateş etmek, Valheim'da su bulma, Goat Simulator 3'te bir araç kullanma ve Satisfactory'de demir cevheri bulma yer alıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 21:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2024 08:36
utanç verici derecede kolay bir şey bu. "No Man's Sky'da asteroitlere ateş etmek", "Goat Simulator 3'te bir araç kullanma" 'W tuşuna basınca ileri gitme'yi de ekleselermiş listeye. Bu AI'lar 4 sene önce de vardı, Youtuber'lar gta'da araba süren ai yapıyordu Sentdex mesela. Balon bir duyuru
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2024 02:04
sen okuduğunu anlamıyorsun malesef
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google SIMA, İnsanlar Gibi Oyun Oynuyor
İlginizi Çekebilir