Google, Stadia oyun geliştirme stüdyosunun fişini çekti

Ersin Kılıç 2.02.2021 - 11:29
Google yaptığı açıklama ile büyük yatırımlar yaptığı Stadia servisinin en önemli departmanlarından oyun geliştirme kısmının kapatıldığını duyurdu

Google Stadia için önemli bir karar alındı ve yapılan açıklamaya göre sistemin oyun geliştirme departmanı kapatıldı. Google yaptığı açıklamada kısa vadeli planlamalar da dahil olmak üzere Stadia için yapılan oyun geliştirmelerinin ve bu departmanların kapatıldığını duyurdu. Peki bu ne anlama geliyor, daha da önemlisi Stadia ne olacak?

Google Stadia oyun geliştirme departmanları kapatıldı

Google büyük yatırımlar yaptığı Stadia servisi için oyun geliştirme üzerine bazı departmanlar da kurmuştu. Alınan yeni karar ile birlikte bu departmanların fişi çekilmiş oldu. Stadia Games & Entertainment departmanının sona ermesiyle Google, odak noktasını Stadia’nın endüstri ortakları için teknolojisini geliştirmeye ve iş ortaklıklarını derinleştirmeye kaydıracak. Yani Google Stadia bugünden itibaren sadece 3.parti firmaların oyunlarını yayınladığı bir servis olarak yoluna devam edecek. Google oyun geliştirme işini askıya almış olsa da oyun tarafındaki bulut servislerinden henüz vazgeçmiş değil.

Stadia kullanıcıları ise sisteme özel oyunlar bekliyordu diyebiliriz. Nitekim bunun için oldukça önemli isimler de bu departmanlara atanmıştı. Daha önce birçok başarılı işe imza atan Jade Reymond, kısa bir süre önce Stadia pozisyonundan ayrılmıştı. Anlaşılan bu ayrılık bazı kararların ilk adımını da bizlere göstermiş diye düşünüyoruz. 

Google, Stadia oyun geliştirme stüdyosunu kapattı

Google Stadia başkan yardımcısı ve genel müdürü Phil Harrison yaptığı açıklamada, "2021'de oyun geliştiricilerinin ve yayıncılarının platform teknolojimizden yararlanmalarına ve oyunları doğrudan kullanıcılara sunmalarına yardımcı olmak için çabalarımızı genişletiyoruz. Tamamen Stadia’nın gelişmiş teknik altyapısı ve platform araçları üzerine kurulu bir oyun çözümü arayan iş ortaklarıyla çalışmak için önemli bir fırsat görüyoruz. Stadia'yı sektörün büyümesine yardımcı olan uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş haline getirmenin en iyi yolunun bu olduğuna inanıyoruz. " ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google, Stadia oyun geliştirme stüdyosunu kapattı
İlginizi Çekebilir