Google uydu üzerinden mesaj iletişimi üzerinde çalışıyor

Taylan Bal 20.08.2023 - 07:08
Google, şu anda iPhone 14 serisi tarafından desteklenen uydu bağlantısını Android 14 ile benzer özellikler sunma konusunda çalışıyor.

Mountain View, yakın zamanda Google Mesajlar uygulamasında uydu üzerinden iletişim için UI öğeleri üzerinde çalıştığı görüldü ve bize arayüzün nasıl göründüğünü gösterdi.

Google, Google Mesajlar uygulamasında uydu üzerinden iletişim arayüzü üzerinde çalışıyor

X kullanıcısı Neïl Rahmouni, Google Mesajlar uygulamasındaki acil iletişim arayüzünü fark etti. Ancak aynı zamanda "işlevsellik henüz mevcut değil" diye açıkladı. Google Mesajlar şu anda uydu bağlantısını desteklediği bilinen tek Android mesajlaşma uygulaması. Ancak bu, Google'ın üçüncü taraf uygulamalar için uydu iletişimi API'larını henüz kullanıma sunmadığı anlamına gelebilir. Bu nokta bu ayın başlarında gazeteci ve kod analisti Mishaal Rahman tarafından da belirtilmişti.

Android telefonlarda uydu bağlantısı desteği, kullanıcıların doğal afetler, güç kesintisi veya hücresel ağı kesen herhangi bir durum gibi acil durumlarda metin mesajları göndermelerine yardımcı olacak. Hücresel iletişimin yerine geçmese de, hücresel bağlantının olmadığı yerlerde acil uydu SOS'unun hayat kurtardığı rapor ediliyor. Şu ana kadar, yalnızca iPhone 14'e sahip olanlar için kurtarıcı oldu.

Acil durumlar için ideal

Uydu bağlantısı desteği Android'e geldiğinde, Google Mesajlar uygulamasını kullanarak acil durum SOS'unu uydu bağlantısı üzerinden gönderebileceksiniz. Google mevcut planlarını terk etmeyecek ve özel olarak uydu üzerinden iletişim için yeni bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışmaya başlamayacaksa bu şekilde devam edecek.

Ancak ilginç olacak nokta, Google'ın üçüncü taraf uygulamalara uydu iletişimi API'larını sunup sunmayacağı ve böyle bir durumda Android telefonunuzla üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarının da acil durum hizmetlerine metin göndermenize izin verip vermeyeceği olacak. Öncelikle, telefonların uydu üzerinden iletişim kurmak için donanım desteğine ihtiyacı var. Duruma bakılacak olursa bunu çoğu telefon şu anda desteklemiyor. Ayrıca bazı ülkelerde uydu telefonları sınırlı veya tamamen yasaklandı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 18:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google uydu üzerinden mesaj iletişimi üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir