Google'ın sizi nasıl izlediğini öğrenmek ister misiniz?

Furkan Güler 4.04.2018 - 15:49
Google Haritalar'ın bu özelliği sayesinde bakkaldan ekmek almaya gittiğiniz zaman bile kayıt altındasınız.

İlk olarak Facebook tarafında verilerin sızdırılması ile alakalı yaşanan sosyal medya şeffaflığı sıkıntısı, bugünlerde korkutucu boyutlara ulaştı. Sonrasında ise Google'ın ve Facebook'un biz hizmeti olan kullanıcı bilgilerini tek bir dosya halinde kullanıcıya sunulması, ortaya kullanıcıların izin vermediği bilgilerin bile kayıt altına alındığını çıkarttı. Ancak konumuz şu anda bunlar değil. Kişisel verilen sızdırılması ve bunların nasıl koruma altına alınacağını bilmek istiyorsanız, burada yer alan yazımıza bakabilirsiniz. Bugün ise sizlere Google Haritalar'ın korkutucu bir özelliğini bilmeyenler için göstereceğim. Zaman Çizelgesi (Timeline) adını alan bu servis sayesinde akıllı telefon kullanmaya başladığınız ilk günden itibaren nereleri ziyaret ettiğinizin büyük bir çoğunluğunu görebilirsiniz. Eğer telefonunuzda bulunan location history özelliğini açmışsanız, dolaştığınız her sokak ve bulunduğunuz her nokta Google'ın sunucularına kaydoluyor.

Google Maps Timeline nedir?

Bunun fazlasıyla korkutucu olduğunu düşünebilirsiniz. Aynı şekilde bu durumdan sadece sizin değil, herkesin korktuğunu belirtelim. Eğer bu bilgiler herhangi bir devlete satılırsa (gerçi Amerikan Hükümeti'nin bu bilgilere erişip erişemediği şimdilik belli değil) ileride geçmişte yaptığınız bir hareket, başınıza ilerde belalar açabilir. Eğer bu özelliğe bakmak istiyorsanız, Android telefonunuzda Google Play hesabınızın e - posta adresi ile buradan bakabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2018 00:10
Android de zorla ikide bir konum izni istemesi boşuna değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2018 20:47
Vay aq harbiden doğru çizdiğim rotaya kadar harita üstünde görünüyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2018 17:02
Daha da kötü olur 5-6 yıla ne güvenliği.. Yok güvenlik vs ayağına her ama heeeer yer kamera oldu zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2018 16:55
Bize ne Sakaoğlu düşünsün. Google nerelere gittiğini biliyor Sakaoğlu! Ersin'in hazinesinin koordinatları ve Hakan'ın kusursuzca işlediği sandığın yerini tespit etmek, bir hayal olmaktan çıktı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google'ın sizi nasıl izlediğini öğrenmek ister misiniz?
İlginizi Çekebilir