Google'ın yapay zekası artık insanları taklit edebilecek seviyede

Furkan Güler 9.05.2018 - 13:13
Google mühendislerinin bu başarısı, tüm dünyayı şaşırttı.

Geride bıraktığımız gün başlayan Google I/O 2018 konferasında Google, oldukça ilgi çekici bir yeniliği kullanıcılarına tanıttı. Her sene düzenlenen bu konferansta teknolojinin geldiği son noktaya göz atabiliyoruz. Google bu sefer, yıllardır üzerinde çalıştığı yapay zeka asistanını insan gibi konuşabilecek şekilde tasarladı. Yapay zeka anlamında büyük bir yol alan Google mühendislerinin bu teknolojisi karşısında kullanıcılar oldukça heyecanlandı.

Google'ın yapay zekası artık insanları taklit edebiliyor

Açıklanan bilgilere bakılırsa artık Google Home Assistant'a artık bize angarya gibi gözüken gündelik işleri yaptırabileceğiz. Sunum sırasında Google'ın CEO'su Sundar Pichai, yapay zekasına kadın kuaföründen randevu aldırtmayı başardı. Daha sonrasında yapay zeka erkek sesini kullanarak başka bir lokantadan yer ayırttı. İnsan rolü yapmakta fazlasıyla başarılı olan yapay zekanın bu başarısı, ilerleyen dönemlerde çok başka çalışmalara öncü olabilir. Google Duplex adını alan bu özelliğin ilerde üretilecek olan ev asistanlarına entegre edileceği söyleniyor.

Muhtemelen Google, bu teknolojiyi sonraki dönemlerde Android telefonlar için de getirecektir diye düşünüyoruz. Bakalım gelecekte yapay zeka nasıl şekillenecek?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2018 13:26
diyorum size bak trminatör gerçek aslında oradaki robotlar çoktan icat edildi trump bir robot aslında ve terminatörler yönetiyor bizede arada teknoloji veriyolar. bunu okulda diyince gülüyorlardı bu videoyu görünce ne diyicikler
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2018 23:57
çocukları pistten alalım lütfen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2018 15:09
best case senaryo ama iyi bir başlangış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2018 13:41
ulan şu translate işini halletsenizde,artık dünya ile bağımız güçlense are you kola modunda kaldı ülke
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google'ın yapay zekası artık gerçek bir insan gibi konuşabiliyor
İlginizi Çekebilir