Gotham Knights haritası Batman oyunlarının en büyüğü olacak

Alparslan Gürlek 24.06.2022 - 10:29
Yapılan bir röportajda geliştiriciler, Gotham Knights haritası için "Gotham'ın video oyunlarındaki en büyük hali" ifadelerini kullandı.

Gotham Knights açık dünyası, Batman oyunlarında bugüne kadar yansıtılan en büyük Gotham City olacak. Günümüzde açık dünya oyunlarında oyun haritasının ebatı her ne kadar önemini kaybetse de -çünkü artık gerçekten çok büyük açık dünyalara sahibiz- Gotham Knights için gelen bu bilgiler hala önem arz ediyor. Çünkü geliştiricilerin de ifade ettiği gibi Gotham City'nin video oyunlarındaki en büyük hali, bu yeni oyunda karşımıza çıkacak.

Gotham Knights, Batman oyunlarındaki en büyük Gotham City ile karşımıza çıkıyor

Game Informer ile yapılan bir röportajda oyun direktörü Geoff Ellenor ve yönetici yapımcı Fleur Marty, son oyun hakkında konuştu. Ellenor Gotham Knights haritası için "oldukça büyük" dedi. Haritayı diğer oyunlarla karşılaştırmadığını, ancak şirket içinde gerçekleşen Zoom çağrılarının çoğunu Batcycle ile şehirde dolaşarak geçirme eğiliminde olduğunu söylüyor. Şehirde dolaşmanın en hızlı ve en havalı yollarından birinin bu olduğunu belirtiyor.

Gotham Knights haritası Batman oyunlarının en büyüğü olacak

Marty konuyu detaylandırarak "Kesinlikle bu Gotham'ın video oyunlarında temsil edilen en büyük sürümü" diyor. Daha önce Cyberpunk 2077'de de duyduğumuz gibi şehrin yüzölçümünden ziyade, yoğunluğu ve dikey büyüklüğü vurgulanıyor. Bu da şehirde içine girebileceğimiz bina sayısının fazlalığını işaret ediyor. Batman: Arkham Night'ın açık dünyası da yine içerisinde Batmobile ile gezebileceğimiz kadar büyüktü ancak yeni oyun için işleri bir adım daha öteye taşıdıklarını görüyoruz.

Tabi yine de büyük açık dünya, iyi oyun anlamına gelmiyor. Bu sektör bunun örnekleriyle daha önce çok kez karşılaştı. Bu yüzden oyunu bu yönüyle ele almak, belki de eleştirel anlamda yapılması gereken en son şey.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2022 00:14
Bu oyunun Batman Arkham serisi ile alakası yok. Batman'in olmadığı yeni bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2022 11:03
Eski oyunlardaki gibi kendini çok tekrar etmese keşke.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gotham Knights haritası Batman oyunlarının en büyüğü olacak
İlginizi Çekebilir