Grand Theft Auto neredeyse iptal oluyormuş

Murat Halilbeyoğlu 1.02.2011 - 12:37
Oyunun eski programcısı Gary Penn'den garip bir açıklama.
DMA Designs'ın (şimdiki adı ile Rockstar North) eski geliştiricilerinden Gary Penn'den ilginç bir açıklama gelmişti. Penn kendisi ile yapılan bir röportajda ilk GTA oyununun neredeyse iptal edileceğini söyledi.

O sırada oyunda iki ana problem olduğunu belirten Penn;

"Oyunda eleştirilecek iki şey vardı. İki kritik şey. Bunlardan bir tanesi istikrar ki çok sıkıcı bir sorundu ancak oyunun her dakika çökmesine neden oluyordu. Dolayısı ile oyunda yeni bir şeyler yapsanız bile bunu deneyemiyordunuz. Tasarımcılar ne yeni bir şeyler yapabiliyor ne de yaptıklarını deneyebiliyorlardır çünkü oyun açılır açılmaz çöküyordu. Çok sıkıcı ancak aynı zamanda en önemli hatamız buydu, dolayısı ile ilk halletmemiz gereken şey de bu sorun oldu.

Grand Theft Auto neredeyse iptal oluyormuş
Oyunun diğer sorunu da arabaların kontrolüydü. Bir gün sanırım bir hatadan (bug) dolayı oyundaki polis bir anda delirdi ve agresif tavırlar göstermeye başladı. Arabayla üzerimden geçmeye çalışıyorlardı. Sanırım rotasyonları bozulmuştu ve benim için muhteşem bir andı, içimden "Aman tanrım polisler psikopat oldu, beni araba ile yolun dışına atmaya çalışıyorlar" diye düşündüm. Bu inanılmaz güzel gelmişti dolayısı ile biz de bu hatayı oyunda tuttuk" diyor.

Bir atasözü vardır ya; güzel şeyler zamanla mükemmel şeyler bir anda olurmuş diye sanırım bu en büyük örneği.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 17:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Grand Theft Auto neredeyse iptal oluyormuş
İlginizi Çekebilir