1/3

Gravity Rush

Özgür Yıldız 24.05.2012 - 10:09
Bu kız başınızı gerçekten döndürecek!
Platformlar PS Vita
Gravity Rush
  • Yapımcı - Yayıncı SCE Japan Studio - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera,Role Playing Game
Merlin Puanı 87
Artılar İlgi çekici yerçekimi fikri, başarılı hikaye anlatımı, yan görev ve challenge''lar tatmin edici.
Eksiler Japon oyunu olmasının etkileri hissediliyor, bu yüzden herkese hitap etmeyebilir. Bazı grafik hataları mevcut.
Çok az oyun farklılık yaratır, yeni fikirleri hayata geçirir ve bunlardan sadece küçük bir kısmı başarılı olur. Hele de bu oyun yeni bir konsola çıkıyorsa, aldığı risk de bir o kadar büyüktür. İnceleyeceğimiz Gravity Rush (ya da Japonya’da daha önce piyasaya çıkmış adıyla Gravity Daze) bu bahsettiğimiz kategoriye giriyor.

Newton görse ağlardı

Gravity Rush adından da anlaşılacağı gibi “yerçekimi” kavramını önplanda tutan bir yapım. Basitçe hikayeden bahsetmek gerekirse Hekseville adındaki havada süzülen ve  oldukça Charles Dickens-vari bir şehirde bulunuyoruz. Karakterimiz Kat, hafızasını kaybetmiş durumda ve yanında yerçekimini değiştirme gücünü veren gizemli ve siyah bir kedi bulunuyor. Yerçekimini değiştirme yeteneğini, şehirdeki insanları “Gravity Storm” tehlikesinden ve “Nevi” yaratıklarından korumak için kullanıyoruz. İlerledikçe yaratıkların şehre olan etkilerini azaltmaya çalışıyor ve birbirinden ayrılan şehir parçalarını birleştiriyoruz.

Gravity Rush
Yerçekimini değiştirmek deyince belki anlamamış olabilirsiniz. PS Vita’mızda sağ işaret parmağımıza denk gelen “R” butonuna basarak modu aktif hale çeviriyoruz ve ekranda çıkan yuvarlağın odağındaki noktayı “O” tuşuyla seçerek yerçekimini seçilen düzleme göre ayarlayabiliyoruz. Böylelikle karşınızda bulunan duvarı seçip tüm yerçekimini sanki duvar yerdeymişcesine değiştirebiliyoruz. Bu şekilde de yürümemizin mümkün olmadığı yerlerde yürüyebiliyoruz. Hatta yerçekimini havaya odaklayarak bir nevi “uçabiliyor” hatta bu şekilde uzun mesafelerde yolculuk yapabiliyoruz. Tabi bu gücümüzün de bir sınırı bulunuyor. Sol üstte bulunan yuvarlak mavi bar, bize ne kadar daha yerçekimi değiştirme modunda kalabileceğimizi gösteriyor. Bu şekilde “Gravity Kick” denilen yerçekimini kullanarak yapabildiğimiz dövüş şekilleri de mevcut.

Gravity Rush