GTA 4’e özel nVidia sürücüsü

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
GTA 4’e özel nVidia sürücüsü

GTA 4’ün PC sürümü henüz piyasaya çıktı; ama daha şimdiden forumlar başka hiçbir oyunda rastlanmadığı derece tonlarca sorun girdileriyle doldu. Bunun temel sebebiyse, ATI ekran kartı kullanan hemen hemen hiçbir oyuncunun GTA 4’ü PC’sinde başlatamaması. Genel performans açısından da durum hiç iç açıcı değil. nVidia da duruma doğrudan müdahale ederek bu oyuna özel bir sürücü çıkarmış.

nVidia’nın bu yeni sürücüsü, üreticiden doğrudan optimal oyun tecrübesi için tavsiye ediliyor ve nZone üzerinden indirilebiliyor. 180.84 sürüm nolu sürücünün beta versiyonunda ele alınan somut değişilikler bu sürücüde yer almıyor. ATi de geride kalmayarak yeni bir Catalyst beta sürücüsü tanıttı; fakat bu sürücü de göründüğü kadarıyla GTA 4’ün başlatma sorunlarını bertaraf edecek nitelikte değil.

Sessizliğini koruyan Rockstar da bu arada yüksek bir tempoyla kendi ekibini sorunlar üzerine çalıştırdığını duyurdu. Fakat şimdiye dek bilhassa ATi kullanıcılarının sorunlarının sebeblerinin nerede yattığını anlayamadıklarını belirten geliştiriciler, bu sebepten oyuncuları 'gtasupport@rockstargames.com’a' mümkün mertebe detaylıca açıklanmış olarak problemlerini iletmeye davet etti. Yapabilenlerin DXDiag dosyasını da maillerine eklemeleri isteniyor. ATi de halihazırda çözüm üzerine çalışmaya devam ediyor. Fakat Kanadalılar muhtemelen kendileri de ekran kartlarının çıkardığı bu devasa problemlere hayret ediyor durumdalar. Üreticinin verdiği bilgilere göre, PC versiyonunun önsürümleri ATi ekran kartlarıyla sorunsuzca çalışıyormuş.

Avrupa’da, bilhassa Media Markt’larda alınan oyunların iadesi mümkün olacak. Aynı durum Steam üzerinden alınan oyunlar için de geçerli; fakat Steam’de iade yapabilmek için online bir formun doldurulması gerekiyor.

KAYNAK
GTA 4’e özel nVidia sürücüsü
computerbase.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 19:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA 4’e özel nVidia sürücüsü
İlginizi Çekebilir