GTA 6 hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı

Alparslan Gürlek 21.06.2022 - 13:36
GTA 6 için gelen yeni iddialar oyunun ne zaman çıkacağını, nerede geçeceğini, zaman dilimini ve hikayesini konu alıyor. Zemini hiç de zayıf sayılmaz.

Gün geçmiyor ki GTA 6 hakkında yeni bir iddia ortaya atılmasın. Bu bazen içeriden birinin sızdırması, bazen bir duyum, bazen ise bir söylenti olarak karşımıza çıkıyor. Doğru ya da yanlış, hayranlar sürekli oyunla ilgili yeni bilgilerle karşılaşıyor. Bugün karşımıza çıkan da yine bu doğrultuda yeni iddialar. Bu sefer oldukça detaya girilmiş ve dayanağı da pek zayıf görünmüyor. 

GTA 6 hikayesi, yeri ve zaman dilimiyle ilgili detaylar

Matheusvictorbr kullanıcı isimli Twitter kullanıcısının sayesinde serinin yeni oyunuya ilgili bazı bilgilere ulaşıyoruz. Rockstar'ın ile uzun zamandır içli dışlı birinin bilgilendirmesine göre Grand Theft Auto 6'nın hikayesi, iki kardeşi konu alacak. Bu iki kardeşten birisi kız, diğeri ise erkek olarak karşımıza çıkacak. Bu iki kardeşin yolu, GTA VI hikayesine göre 2003 yılında bir kartelin ailelerini öldürmesiyle ayrılmış. Oyunun Brezilya'da bu trajik hikayeyi konu alacağı söyleniyor. Ana hikayenin 2020'lerde -muhtemelen 2023 ya da 2024- geçeceği ve bu iki kardeşin olgun insanlar olarak karşılaşacağı, fakat farklı saflarda yer alacağı bildiriliyor.

Söylenene göre erkek olan kardeş, hükümetin Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nin (DEA) bir parodisi olan DOA'ya çalışan bir ajan olacak. Ancak kız kardeşi ise bu kartelden kendi yöntemleriyle intikam almaya çalışacak, içlerine sızıp onların bir tetikçisi olacak. Bu sayede intikamını alabilmek için kartelde yükselmeye çalışacak. Matheus bu iki karakterin oyunda nasıl tanışıp karşılaşacağından bahsetmese de, birbirlerini "zor yoldan" tanıyacaklarından bahsetti. Bu bilgileri sızdıran kişi, video oyunları endüstrisinde ilk kez kartel/hükümet konusunun derinlemesine ele alınacağını bildiriyor.

GTA 6 hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı

Matheus, GTA 6'nın daha önce ortaya çıkan söylentilere göre "Project Americas" olarak 70,80 veya 90'larda çıkacağına dair söylentileri reddediyor. Oyunun Carcer City, Küba, Kolombiya ve 2002'de piyasaya çıkan GTA: Vice City'deki Miami'den ilham alan bir yerde geçeceği söyleniyor. Carcer City biliyorsunuz ki daha önce bir Rockstar oyununun geçtiği bölgeydi. Manhunt'ı oynadıysanız bilirsiniz. Tabi GTA ve Manhunt'ın arasında hiçbir zaman doğrudan bir ilişki olmadığı için, bu yer konusu ne kadar tutarlı, ne kadar değil hep birlikte göreceğiz. Aynı zamanda GTA 6 dünyasındaki binaların yıkılabilir olacağı söyleniyor.

Matheus tarafından paylaşılan bilgilerden biri ise oyunun 2024'te piyasaya sürüleceği yönünde. Hepsini toplayacak olursak GTA 6:

  • Kartel/Hükümet cephelerinde bulunan iki kardeşin öyküsünü konu alacak.
  • Brezilya'da geçebilir.
  • 2020'lerde geçecek.
  • Rockstar, oyunu 2024'te piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şimdi gelelim işin acı yanına, bütün bu anlatılanların gerçeklik payı kadar sahte olma olasılığı da yüksek. Oyunun hala geliştirme aşamasında olduğunu biliyoruz ve diğer sızıntılar oyunun 2026'ya kadar çıkmayacağını söylüyor. Onlar da en az bu sızıntı kadar doğru olabilir.

Yorumlar 32
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2022 22:54
haritayı gta5 in 10 katı falan yapsalar keşke ama olmayacak sanırım, film gibi bir senaryo var,şimdiden sonunu bile tahmin etmek çok kolay
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2022 23:52
GTA 5 grafikleri olmaz direkt yeni nesilin gücünü gösterecek bir oyun geliyor

Ortalama bir ekran kartı 12 bin TL olmuş hala daha fazlasını talep ediyorlar. Oynayamayan milyonlarca insan olacaksa grafiğin ne faydası var ?
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2022 20:48
Oyun bir tek türkiyede piyasaya sürülmeyecek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2022 23:46
3-Ben daha çok etkileşim istiyorum.
4-Yan görevler daha kaliteli olabilir.
5-Allah aşkına zorluk seviyesi olsun ve yapay zeka daha iyi olsun.
6-Biraz rpg öğeleri olsun lütfen. Gerekirse loot yapabilelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2022 23:44
1-Bu bilgileri sızdıran kişi, video oyunları endüstrisinde ilk kez kartel/hükümet konusunun derinlemesine ele alınacağını bildiriyor. Güzel. Splinter Cell Double Agent tadı alırız inşallah
2-Yıkılabilir binalar... Benim için grafikten çok daha önemli birşey. Buna girilebilen binalar da eklenmeli
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 23.06.2022 19:42
gta 5 hikayesi geregi ciddiyetten uzakti en azindan serinin 4. oyunuyla karsilastirirsak 4. oyun daha ciddi bi havada islenmisti. Yeni gelecek oyun da ciddi tonda olmali bence. Ayrica oyunun Amerika disinda gececegi iddiasina bende katilmiyorum. Belki bir bolum hikaye geregi ulke disinda gecebilir ama Ameraki disinda gececegini sanmiyorum. Ek olarak cinsiyet ayrimi olarak algilanmasin ama kadın bas karakterler beni oyuna baglayamiyor bir erkek olarak. O yuzden Tom Raider, Horizon vb. oyunlar beni icine cekemedi. Bu sacma huyum yuzunden belki de cok sey kaybetmisimdir :) Son olarak Mafia 4 gelsin artikkkk !!!!11!!!1!!!bir!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA 6 hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı
İlginizi Çekebilir