Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

GTA 6, PS5'e Daha Önce Sürülecek

Eski bir Rockstar çalışanına göre GTA 6 PS5 versiyonu satışa diğer platformlardan daha önce çıkacak. Rockstar Games'in odak noktası satışlar ve platformların teknik kapasiteleri.

GTA 6, PS5'e Daha Önce Sürülecek

Eski bir Rockstar Games geliştiricisinin açıklamalarına göre, merakla beklenen GTA 6'nın PS 5 versiyonu, diğer platformlara göre daha önce piyasaya sürülecek.

GTA 6 PS5 Versiyonu, Platforma Özel Sınırlı Süreli Öncelikli Olacak

Rockstar Games'in piyasa dinamiklerine odaklanması, özellikle Xbox Series S'in bazı eksiklikler nedeniyle eleştirilmesi göz önünde bulundurulduğunda şaşırtıcı değil. Bazı oyuncular için, özellikle de PC versiyonunu bekleyenler için, PS5'in oyunun tercih edilen platformu olmasını kabullenmek zor olabilir.

Ancak Rockstar'ın eski bir çalışanı olan Mike York, YouTube'da yaptığı bir açıklamada, PC portunun geliştiricinin birinci önceliği olmamasının mantıklı nedenlerini dile getirdi. York, "Önceliklerini, neyin daha çok satacağına göre belirliyorlar, bu yüzden PC portu ilk sırada değil" dedi.

GTA 6 PS5 Versiyonu, Platforma Özel Sınırlı Süreli Öncelikli Olacak

GTA 6 PS5 Versiyonu, Platforma Özel Sınırlı Süreli Öncelikli Olacak

PlayStation tarihsel olarak çoğu zaman en çok satan konsol olmuştur. Bu durum, PlayStation'ı pek çok oyuncu için tercih edilen konsol yapmıştır; diğer tüm konsollara göre daha fazla satış yapmasının yanı sıra.

Konsol savaşlarının video oyun kültürüne derinlemesine işlendiği bir dönemdeyiz ve Xbox hayranlarının bu duruma tepkisini hissetmek mümkün. PlayStation, satış açısından Xbox'ı önemli ölçüde geride bırakmış durumda.

İlginizi Çekebilir: GTA 6 Kaç FPS Çalışacak?GTA 6 PC Sürümü Neden Duyurulmadı?GTA 6 Şarkısı Nedir? Kim Söylüyor?

PC portlarının ilk etapta göz ardı edilmesinin nedeni, pazarın kendine has özellikleriyle ilgili görünüyor. York, "Herkesin farklı bir bilgisayarı var, farklı donanımlar, farklı CPU ve GPU'lar kullanıyorlar" diyerek konuyu açıkladı.

York, "Oyunun performansı ve bellek kullanımı, çeşitli PC yapılandırmalarında sorunlar ve hatalara yol açabilir" dedi ve ekledi: "Oyunun PC versiyonunu çalıştırmak daha zor, bu yüzden daha fazla test gerektiriyor."

York ayrıca, PC'nin konsollardan üstün olduğunu ve daha fazla ayrıntı eklenmesine olanak tanıdığını belirtti. "PC donanımı, kullanılan PC'ye bağlı olarak, oyunu daha iyi çalıştırabilir, bu sayede geliştiriciler daha fazla karakter ve daha iyi bitki örtüsü ekleyebilir."

GTA 6'nın 2025 yılında, ilk olarak sadece PS5 ve Xbox Series için piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

ps5 sahibi biri olarak ps5e 1 gün bile erken çıkarsa bu terbiyesizlik olur.

0 puan
MO
MK Okuru

NVİDİA 4090 der susarım..

0 puan
MO
MK Okuru

Bir örnek daha. Cyberpunk PC'de 7.67 milyon kopya sattı (%56) PlayStation 4'te 3.84 milyon kopya sattı (%28) Xbox One'da 2.33 milyon kopya sattı (%17) Aynen kardeşim oyunlar konsolda daha çok satıyor haklısın :) sen çarpıtılmış açıklamalara inanmaya devam et :)

0 puan
MO
MK Okuru

01:38 iyi hoş demişsin ama biraz boş demişsin. Cyberpunk 2077 konsol sürümü rezalet ötesi çıktı. Hatta konsolda açılmıyordu bile. Ps marketten komple kaldırmak zorunda kaldı. Yaptığın kıyas saçma ve gereksiz. Rockstargames her oyunu ilk Konsollara çıkar, sonra Pc’ye çıkar. Yanmaya gerek yok :)

0 puan
MO
MK Okuru

İyi de oyun bilgisayarda da sorunlu çıktı zaten. Konsolda 4 milyon satmış. Adam sence PS'de oyunu beğenmeyip PC'ye mi aldı ? :) düzeldiğinde tekrar konsola satın almış ki 4 milyon rakamı var. Saçma olan senin şartlanmışlığın. Ayrıca Witcher 3 de PC'de daha fazla satmış. Hiç sorun yoktu :)

0 puan
MO
MK Okuru

00:22 Sen nasıl bir paranoyaksın dostum. Satıp satmaması kimin umrunda.. Gta 6 her türlü ilk sürümü konsollara çıkacak. 1-2 sene sonra da Pc ye çıkacak :)) Fazla tartışmaya gerek yok. Ben 1 sene erken oynayacağım. Bu arada hem Ps5 var, hem Pc var. Online tarafınıda 2 sene sonra Pc’de oynarım. Np :)

0 puan