GTA, PS Özel Oyununun Başını Yemiş

Tunay Şahin 23.11.2023 - 12:27
PlayStation'a özel olarak yayınlanacak olan, James Bond temalı Agent oyunu, GTA4'ün geliştirme sürecine takıldığı için, Rockstar'ın iptal edilen projeleri arasında yer almış.

Rockstar Games'in gizemli oyunlarından biri olan ve iptal edilen 'Agent', eski bir geliştirici tarafından kısmen açıklandı. Red Dead Redemption ve Grand Theft Auto gibi serileriyle büyük başarılar elde eden stüdyo, bu oyunların son sürümleriyle tüm zamanların en çok satan oyunları arasına girmeyi başardı. Stüdyo, oyunlarında teknolojinin sınırlarını zorlarken, detaylara verdiği önem sayesinde ortaya çok satan oyunlar koyuyor. Ancak bu mükemmelliği yakalamak için uzun geliştirme süreçleri gerekiyor ve bu, stüdyonun yeni bir marka geliştirmesinin uzun zaman almasına neden oluyor.

Rockstar'ın PS Özel Oyunu, GTA Yüzünden İptal Edilmiş

Resmi olarak 2009 yılında PlayStation E3 basın konferansında tanıtılan 'Agent', Grand Theft Auto V ve Red Dead Redemption 2 arasında piyasaya sürülmesi planlanıyordu. James Bond benzeri bir casus oyunu olacak olan yapım, uzun süredir geliştirme aşamasında olmasına rağmen, ortaya bir şey sunmadı. Ancak resmi bir iptal duyurusu olmadan birkaç yıl önce, Rockstar'ın web sitesinden kaldırıldı.

Rockstar'ın PS Özel Oyunu, GTA Yüzünden İptal Edilmiş

Eski bir Rockstar Games geliştiricisi Obbe Vermeji, projeye dair bazı yeni bilgileri paylaştı. Oyunun 1970'lerde geçmesi ve çeşitli ileri teknolojiler içermesi planlanıyordu. Bunlar arasında planör ve denizaltıya dönüşebilen bir araba gibi özellikler bulunuyordu. Oyun, Grand Theft Auto'nun aksine daha doğrusal bir yapıya sahip olacak ve Kahire, Fransa ve İsviçre'deki bir kayak merkezini de içerecekti. Ayrıca, uzay istasyonu ve lazerler içeren bir bölüm, oyunun James Bond'un Roger Moore döneminden etkilenmiş olabileceğine işaret ediyordu.

Ancak, projenin rafa kaldırılma nedeni olarak, tüm ekip üyelerinin Grand Theft Auto IV'ün tamamlanmasına odaklanması gösterildi. Vermeji, projenin başka bir ekibe devredilmesine rağmen tamamlanmadığını belirtti. Rockstar Games'in 'Agent'ı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği henüz belirsizken, Grand Theft Auto V'de ve GTA Online'da oyunun izlerine rastlamak mümkün. Bu ipuçları, 'Agent'ın hala stüdyonun gündeminde olabileceğini düşündürüyor, ancak bu henüz kesinleşmiş bir bilgi değil.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 10:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 24.11.2023 17:35
yeni IP'ler şart eminim bu proje de tekrar gündemlerine gelecektir Rockstar işini her zaman biliyor
Mejnun
Mejnun 26.11.2023 06:18
Bencede fırsat kolluyordur ama rdr 3-e direk geçip yapsalar güzel olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2023 04:35
Videosu da vardı. Bayağı iyi mekanikleri olduğunu hatırlıyorum. İki karakter yönetilebiliyordu. GTA gibi bir oyundu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2023 22:46
Rockstar Games reis ne diyorsa o.Çünkü en iyi firma o ve en iyi o bilir.Ne nedir nasıl olmalıdır,Çıkmalımı çıkmamalımı.Adamların kredisi sonsuz
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA, PS Özel Oyununun Başını Yemiş
İlginizi Çekebilir