GTA'ya benzeyen AQP City'den yeni oynanış fragmanı gelmiş durumda

Furkan Güler 2.01.2018 - 11:47
Oyun aslında hiç fena değil.

Grand Theft Auto serisi sayesinde açık dünya ve sandbox öğelerini başarılı bir şekilde kullanan Rockstar Games'in şüphesiz bir şekilde tüm rakiplerine ilham verdiğini varsayabiliriz. Taklit edilmesi en zor serilerden bir tanesi olan Grand Theft Auto'yu bu sefer bağımsız bir geliştirici ekip temel almış durumda. Grand Theft Auto serisinden ilham aldığı mekanikleri birleştirerek yeni bir oyun yapma kararı alan geliştiriciler, AQP City isimli oyunu geride bıraktığımız haftalarda duyurmuştu. Bu sefer oyunun oynanış dinamiklerini gösteren bir video yayınlayan geliştiriciler, şimdiye kadar sadece oyunun atmosferini gösteren videolar yayınlamışlardı.

GTA'yı temel alan AQP City için yeni bir oynanış videosu yayınlandı

Geliştirilme açısından oldukça erken bir dönemde olan AQP City'nin mekanikleri bağımsız bir oyuna göre hiç fena değil. Ancak oyundan Grand Theft Auto veya Watch Dogs serilerinde gördüğümüz kaliteyi beklemek yersiz olur. Uçak kullanma, ata binme ve daha fazlasını gördüğümüz videoda, oyunun patlama efektlerinde Unreal Engine 4'ün gücünü de rahat bir şekilde görebiliyoruz.

Grand Theft Auto serisinin aksine daha farklı bir hava veren oyunda vahşi doğa gibi unsurların da olacağı söyleniyor. Şahsen oyunun bir proje olarak kalacağını ve asla piyasaya sürülmeyeceğini düşünüyorum. Ancak umarız geliştirici ekip, bizleri şaşırtarak belki de güzel bir yapım ile karşımıza çıkarlar.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2018 00:11
Çıksa oynardık ne güzel. Gta nın çakması bile oynanır :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 22:24
Farklı açık dünya oyunlarının dinamiklerini bünyesinde barındırmaya çalışan bir oyun olarak görünüyor.. tırmanmalar kaçmalar siper almalar vs.. neticede unreal motoru.. daha çok işçilik harcayarak daha güzel hale gelecektir.. şehirdeki kaplamalar, npc lerin daha gerçekçi olması, modellemeler vs..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 14:15
adamlar nasıl anlatsın bu oyunu fifaylamı kıyaslasın adamlar uğraşıyor işte ayıptır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 13:48
Oyun sona doğru daha güzel gözükmeye başladı.Özellikle o hastaneden kaçıştaki akrobatik hareketler çok iyi görünüyor.Orası biraz Watch Dogs 2 koktu açıkçası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 12:49
Her yapılan açık dünya oyununu gta ile kıyaslamak yanızca gta nın adını anmak için bir fırsat bulduk hadi gta yı övelim de övelim demenin bir başka yolu. Cidden o kadar düştünüz mü? Biz de yapılan her fps oyununu half life ile kıyaslayalım o zaman
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA'nın küçük kardeşi AQP City'den oynanış fragmanı geldi
İlginizi Çekebilir