Guild Wars 2

Merlinin Kazanı 30.11.2012 - 13:03
Ejderhalarla tanışmaya hazır mısınız?
Guild Wars 2
Son zamanların güçlenen değier online oyunların başında MMORPG oyunları geliyor. Özellikle Blizzard'ın World of Warcraft ile çağ atlattığı bu tür uzun süreler WoW'un egemenliği altında büyümüştü lakin artık ona sağlam bir rakip var; Guild Wars 2.

Hikayedeki amacınız bir çok ırktan oluşan, şu anda dağılmış ve görevleri ejderhalarla savaşmak olan Destiny's Edge adlı loncanın üyelerini tekrar bir araya getirmek, Tyria'yı tehdit eden Zhaitan adlı ejderhayı yok etmek. Böylece bulunduğunuz dünyaya barışı getirmek. Oyun sizi başrol karakteri yapıyor ve hikaye geçişleri gayet başarılı işleniyor. Görev geçişleri sırasında size görevi veren NPC ile yapacağınız hoş sohbetlerin tadını çıkartmanızı tavsiye ederim. Karakterinizin mimiklerinden tutun, konuşmaları bile sizi etkileyecek.

Oyunun seslendirmeleri son derece başarılı. Oynadığınız karakterin kendisine has bir sesi var. Seçtiğiniz ırkın sesine sahipsiniz. Görev sırasında kılıcınızın sert bir kayaya çarptığı andaki müzikler sizi sizden alacak. Her haritada, her ana şehirde, her kasabada savaş çığlıklarıyla baş başa kalabilirsiniz ya da doğanın huzur veren sesiyle kendisinizi rüyalar alemine bırakabilirsiniz.

Guild Wars 2
Tanıtılan en güzel yenilik (diğer MMORPG’lerle kıyaslanırsa) her oyuncuya özgü bir hikaye yaratma özelliği oldu. Dallanıp budaklanan hikaye, oyuncuların tercihlerine göre kendi kişisel hikayelerini yaratmalarını sağlıyor. Hikayenize göre oyunu yönetirseniz kimsenin göremediği hikayeler göreceksiniz. Oyuncuların tüm hikayeleri bir günlükte kayıtlı tutuluyor. İstediğiniz zaman “H” tuşuna basak karakterinizin tüm detaylarını görebiliyorsunuz. Oyun dünyası sayısız dinamik görevle dolu.

Eğer hikaye kısmında ilerlemek isterseniz biraz zorlanabilirsiniz. Çünkü oyun burada sizi az da olsa bir şeylere zorluyor. Sizi yönlendirdiği hikaye görevleri, level’ınızdan yüksek olabiliyor. Doğal olarak harita içerisinde gerek mesleklerinizle olsun, gerek birkaç yan görev olsun level atlamak zorunda kalıyorsunuz. Ama bu fazla vaktinizi almıyor.

Guild Wars 2’de takım çalışmasını avantajlı hale getirecek bir sistem geliştirilmiş. Yani kazanmak için yardım etmelisiniz, bu sayede sizin de avantajınız artacak. Çoğu MMORPG’de göreceğiniz klasik tank, healer gibi rollerden vazgeçilmiş ve sınıfınız ne olursa olsun bir karşılaşmada rolünüze kendiniz karar verebiliyorsunuz. Daha çok destek veren sınıflarla birbirinizin arkasını kolluyorsunuz.

Guild Wars 2 bir kere ödemesi yapıldıktan sonra sürekli online oynayabileceğiniz bir MMORPG oyunu. 80 Level sonrası neler yapacaksınız, işte bu sorunun cevabı ise henüz net değil. Çünkü birçok oyuncunun en çok şikayet ettiği durum, binek sorunu ve PVE sisteminde bazı eksikliklerin olması. Oyun çok yönlü olsa dahi, zamanının çoğunu bu oyunda geçirecekler sıkılabilir. Gerek zindanlar olsun, gerekse hikaye kısmında level almak olsun, oyunun son seviyesine geldiğinizde kendini boşlukta hissetmeniz mümkün.
Guild Wars 2
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Guild Wars 2
İlginizi Çekebilir