1/3

Guild Wars 2 - PC Beta

Mahmut Saral 27.03.2012 - 12:00
Savaş sesleri yükseliyor!
ArenaNet tarafından geliştirilen ve uzun süredir merakla beklenen MMORPG oyunu Guild Wars 2 için geçtiğimiz günlerde özel bir kapalı beta kayıt süreci başlamıştı. Katılmak için iki günlük kayıt süresi tanıyan yapımcılar, belli ki 48 saatte gelen bir milyon üzeri kayıt talebi karşısında hem şaşırmış, hem de çok mutlu olmuştu. Ne var ki her kayıt olan, betayı deneyemedi. Kabul edilenler ise, vakit kaybetmeden bu fırsatın keyfini sürmeye başlamıştı bile. Tabii ki onlardan biri olarak ben de...

10 GB'dan daha büyük olan kurulum dosyasını PC'mize kurduktan sonra, betayı açıyoruz. Beyaz bir arkaplan üzerinde, Guild Wars 2 logosu karşılıyor bizi. Çalan müzik, bir hayli güzel (Beta boyunca duyduğumuz hemen her müzik gerçekten güzel bu arada). Vakit kaybetmeden mail adresimizi giriyor ve şifremizi de ekledikten sonra asıl ekrana adım atıyoruz. Burada beş farklı ırk bulunuyor: Charr, Asura, Sylvari, Human ve Norn. Bunlardan Charr, Human ve Norn, oynanabilir durumdaydı. Ben de hemen Charr ırkını seçtim ve sonraki aşamalara doğru hızla adım attım.

Guild Wars 2 - PC Beta
Irkımızı belirledikten sonra, klasik olarak mesleğini (Guardian, Elementalist, Warrior, Engineer, Ranger, Necromancer, Thief ve Mesmer), görünüşünü (Boy, kilo, kas yapısı, yüz detayları gibi), giysilerini ve diğer detaylarını sırasıyla belirlememiz gerekiyor. Guild Wars 2, bu konularda biz oyunculara bir hayli seçenek sunmuş, istediğiniz gibi şahsileştirmeler yapabiliyorsunuz. Bunların yanında bir diğer güzellik ise, kendi hikayemizi de olabildiğince şahsileştirebiliyor olmamız. Oynayacağımız hikaye için bize birkaç basamaktan oluşan sorular yöneltiliyor. Biz de bu sorulara karşılık gelen cevapları vererek kendi hikayemizi oluşturuyoruz ve böylelikle sabit bir hikayeye bağlı kalmıyoruz.

Ben, Blood Region'a mensup bir asker, makineyi oluşturan dişlilerden biriyim. Savaşçı olarak doğdum ve savaşarak da öleceğimi biliyorum. Mutlak zafer bizim olacak ve bu, benim hikayem!

Guild Wars 2 - PC Beta

Tüm ayarlamaları yaptıktan ve hikaye detaylarını belirledikten sonra, sinematik bir video başlıyor ve kahramanımıza dair bilgiler alıyoruz. Irkı nedir, nerelere dayanır, geçmişte neler yapmıştır ve şimdi amaç nedir? Hepsini kısaca gördükten sonra haritaya adım atıyor ve ilk basit görevlerle Guild Wars 2 maceramızı başlatıyoruz.