Guild Wars 2'de güvenlik açığı yaşandı!

Murat Halilbeyoğlu 30.08.2012 - 14:45
Sorunlar onun da yakasını bırakmadı
Salı günü çıkış yapan Guild Wars 2 oldukça hızlı bir başlangıç yapmıştı. Daha ilk haftadan 80. seviye olan karakter, milyona ulaşan satış rakamları, vs. gibi büyük başarılara imza atan oyunda ne yazık ki her şey sütliman değil.

MMORPG oyunlarının en büyük iki problemi olan sunucu ve güvenlik problemleri de Guild Wars 2'ye uğramış gözüküyor. Güvenlik ihlalinin oluştuğu söylenen oyun için kullanıcılar endişeli. Hal böyle olunca ArenaNet kurucularından Mike O’Brien konuyu kullanıcılara olabildiğince açıklamaya çalıştı.

Guild Wars 2'de güvenlik açığı yaşandı!
Güvenlik açığı konusunda Mike O’Brien "Hacker'ların diğer oyunlardan ve web sitelerinden daha önceden almış oldukları e-mail adres ve şifre veri tabaları ile hali hazırda varolan trojen atlarını kullandığını düşünüyoruz. Bu veritabanı ile Guild Wars 2 hesaplarını karşılaştırıp onlara giriş yapmaya çalışmışlar" dedi.

O'Brien ayrıca şifre resetleme seçeneğinin geçici olarak kaldırıldığını ve bugünden itibaren yeni bir e-mail doğrulama mesajının kullanıcılara gönderilmeye başlanacağını da belirtti.

Sunucu yoğunluğu konusunda ise O'Brien "Parti üyelerinin haritada gözükmemesi ve parti üyelerinin haritalar arasında yolculuk ederken aynı sunucu üzerinden taşınmaması gibi sorunlara yol açıyor. Bu özellikle en yüksek kullanım zamanlarında ortaya çıkıyor. Bu problemi çözüp bir güncelleme ile yok etmeye çalışıyoruz" dedi.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 03:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Guild Wars 2'de güvenlik açığı yaşandı!
İlginizi Çekebilir