Güney Kore'de Pokémon ekmeği çılgınlığı

Merlinin Kazanı 9.03.2022 - 18:14
Pokémon ekmeği çılgınlığı Güney Koreyi sarmış durumda. Yakın zamanda piyasaya sürülen atıştırmalık Pokemon ekmeği kısa süre içinde milyonlarca sattı.

Güney Kore'de 20 yıl kadar önce, Japonya'nın engellemesi sonucunda satıştan çekilen Pokemon atıştırmalık ekmekleri yeniden piyasaya sürüldü. Youtuberlar, Pokémon ekmeği çılgınlığı için Güney Korelilerin geldiği noktayı anlayabilmemiz için de videolar yayınlıyorlar.

Güney Kore'de Pokémon ekmeği çılgınlığı

20 yıl aradan sonra yeniden satışa sunulan atıştırmalıkların yarattığı Pokémon ekmeği çılgınlığı, paketlerin içinden çıkan ve çok da kalilteli olmayan çıkartmalara dayanıyor. Birbirinden farklı 100'den fazla çıkartmanın hepsini toparlayabilmek, koleksiyoncular için önem arz ediyor. Bu da hızlı bir şekilde sektör haline gelmiş. eBay'de kimi çıkartmalar 200 TL'ye yakın bir fiyat ile satılmaya başlamış bile.

Türk Lirası ile yaklaşık 18 TL'ye satılan bu atıştırmalıklar, çıktıktan bir hafta sonra tükenmiş. Eksik kalan çıkartmalarını toplamak isteyenler ise market market dolaşıp Pokémon ekmeği peşinde koşmaya başlamışlar.

Seti tamamlayabilmek için bir sürü paket açan Koreli GMAST'nin videosu şimdiden 2 milyon izlenmeye yaklaşmış durumda. Muhtemelen video izlenmesinden elde ettikleri gelir ile, ürünleri satın almak için harcadıkları tüm parayı fazlası ile çıkartmışlardır. Be diyelim? Allah akıl fikir versin...

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2022 10:54
Bende pokemon tasoları var hala, satsam ne kadar eder acaba :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2022 22:06
Ulan ya adamlar ne güzel 2000 yılı kafasındalar garip ama ben seviyorum böyle şeyleri. eskiden looney tunes çıkartmaları vardı onları toplamayaalışırdık hey gidi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Güney Kore'de Pokémon ekmeği çılgınlığı
İlginizi Çekebilir