1/4

Guns N' Roses İstanbul konseri ve buluşması

Mahmut Saral 9.07.2012 - 03:14
Önce izledik, sonra buluştuk


Guns N' Roses (GN'R), geçtiğimiz cuma günü Park Orman'da muhteşem bir konser verdi. Daha önce 93 ve 2006 yıllarında İstanbul'a gelen topluluk, üçüncü kez Türk hayranlarını selamladı.

GoldFest kapsamında Evanescence, Within Temptation, Apocalyptica, In Flames gibi yabancı grupların yanında; Şebnem Ferah ve Pentagram gibi önemli yerli isimler de sahne aldı organizasyonda. Tabii ki en çok beklenen ve bunun sonucunda en çok ilgi gören grup, Guns N' Roses'dı.

Guns N' Roses İstanbul konseri ve buluşması
Gitarist DJ Ashba
Uzun süredir bekliyordum bu konseri, tıpkı binlerce müzik sever gibi. Öğleden sonra etkinlik alanına gittiğimde, GoldFest'in ilk gününe nazaran daha fazla kalabalık vardı. İnsanlar, sahne önünde yer kapabilmek için sabahın erken saatlerinde Park Orman'a akın etmeye başlamıştı bile. Üstelik kavurucu güneş ve bunaltıcı sıcağa rağmen. İkinci günde Ugly Kid Joe, Lacuna Coil, Apocalyptica ve Şebnem Ferah gibi isimler sahne aldı öncelikle. Aynı gün sahne alması aylar öncesinden planlanan Godsmack grubu ise, solistinin ses tellerinde yaşanan rahatsızlıktan ötürü bize katılamadı. Sadece bize değil, tüm Avrupalı müzik severlere de katılamayacak, çünkü turneyi iptal ettiler.

Guns N' Roses İstanbul konseri ve buluşması
Guns N' Roses, Guns N' Roses, Guns N' Roses

Neyse efendim, Şebnem Ferah ve ekibinin sahneyi terk etmesinin ardından, artık sıra Guns N' Roses'taydı. Normal akışa göre 21:00'da grubun sahnede olması gerekiyordu. Ancak önceki konserlerde genel olarak yaşananları göz önüne alınca, GN'R'ın büyük ihtimalle en az bir saat geç çıkacağını düşünüyordu hemen herkes. Öyle ki Şebnem'in ardından herkes kendine oturacak bir yer bulmaya, GN'R gelene kadar dinlenmeye çalışıyordu. Ancak öyle olmadı, iyi ki de olmadı! Herkes büyük şaşkınlık yaşadı, ama harika bir şaşkınlıktı bu. Saat tam 21:00'a gelirken grubun son albümü Chinese Democracy'nin görselleri dönmeye başladı monitörlerde. Ardından davulcusu Frank Ferrer ve gitarist DJ Ashba göründü. Yavaş yavaş giriş introsu duyulurken herkesi büyük heyecan sarmıştı. Derken o da, yani Axl Rose da geldi ve uzun süredir beklenen konser mükemmel şekilde ışık gösterileriyle başlamış oldu.

Guns N' Roses İstanbul konseri ve buluşması