Günün Kinect Hack haberi

Murat Halilbeyoğlu 14.01.2011 - 13:50
Bu sefer profesyoneller işe el attı.
"Bugün neden hiç Kinect hack'leme haberi yok?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Merak etmeyin günün Kinect Hack haberi karşınızda. Ancak bu sefer iş profesyoneller tarafından yapılıyor. interaktif pazarlama ajansı Blizt'in laboratuarlarında gerçekleşen yeni bir Kinect hack'i, işlerin bu sefer buz dağının dibine inildiğini gösteriyor.

Videoda gördüğnüz arkadaşımız yazılım geliştirme ekibinden Yosef Flomin ve kendisi yaptığı konuşmada, bahsettiği üç ana şey var; Kinect, Flash ve Silverlight.

Günün Kinect Hack haberi
Olayın özü de şu; Kinect'in yazılım tabanı C++ olduğundan dolayı Yosef bizlere sanal gözlerin C++ ile uyumlu çalışmasının zor olduğundan bahsediyor. Bundan dolayı C++'ı bir soket sunucuya bağlayarak kaynak kodlarını rahatça paylaşılmasını ve kullanılmasını sağlıyor.

Kaynak kodlarını ve scriptleri paylaşıma açan Blitz, bu kodlar sayesinde Flash, HTML, Unity ve Silverlight ile uyumlu bir Kinect veri çıkışı sağlayabiliyor.

Bu arada Blitz'in 2009 yılının kasım ayında Xbox Live için hazırlanan Halo Waypoint'te yapımcı 343 Industries'e yardım ettiğini de hatırlatalım.

Video İngilizce ve teknik terimler fazla ama yine de sonundaki demo izlemeye değer.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 14:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Günün Kinect Hack haberi
İlginizi Çekebilir