Hackerlar, DDoS saldırısında buzdolabını bile kullanmışlar

Onur Güner 23.10.2016 - 15:00
Evet yanlış duymadınız!
Geçen Cuma günü Amerika'ya karşı çok büyük bir DDoS saldırısı gerçekleşmiş ve neredeyse bütün ünlü şirketlere ait siteler ve hükümete ait siteler çökmüş, borsa kayıpları yaşanmıştı. Aralarında Twitter, CNN, WhatsApp, Paypal, Playstation Network ve Spotify gibi önemli sitelerinde bulunduğu tam 35 site hedef alınmış, erişime kesilmişti.  Neredeyse bütün ülke genelinde internetlerin kesildiği ve FBI ile Pentagon'un bile başa çıkamadığı saldırılar saatlerce sürmüş ve hackerların, ''Geri geleceğiz.'' mesajı bırakmasıyla son bulmuştu. Ancak bu birkaç saat, Amerika için adeta birkaç yıl gibi geçti. Çünkü yaşanan borsa değerlerinin ve hükümete ait bazı önemli verilerin kaybolmasının yanı sıra maddi zararın 10 milyar dolar kadar olduğu söyleniyor.

Ayrıca her ne kadar hedefte Amerika olmasına rağmen bu saldırılardan ülkemiz de dahil birçok ülke etkilenmiş ve vatandaşlar internete bağlanmakta sıkıntı çekmişti. Bütün bu denli büyük saldırıları henüz üstlenen grup yok ancak bütün teoriler Çin ve Rusya'nın yaptığı ortak saldırı konusunda birleşiyor. Çünkü yapılan bu saldırı sadece bilgisayar veya sunucular üzerinden yapılmamış. Zira evlerimizde kullandığımız akıllı buzdolapları, telefonlar, güvenlik kameraları ve hatta televizyonlar bile bu saldırıda kullanılmış. Bildiğiniz üzere bütün bu akıllı eşyalar ortak bir ağa bağlılar ve arka planda kendilerine ait DNS ve IP barındırıyorlar. İşte hackerlarda bu IP bloğuna sızarak günler öncesinden Mirai adını verdikleri kötü amaçlı yazılımı yerleştirmişler ve saldırı gecesi bu yazılımlarını aktif ederek akıllı eşyaların internet bağlantılarını kendilerinin gibi kullanmışlar. Şimdi diyeceksiniz bu eşyaların özel şifrelemesi vs. yok mu diye evet var ancak paylaşılan rapora göre hackerların Mirai adlı uygulaması bu şifreleri saniyeler içerisinde kırmış. Bu uygulamanın ne kadar kötü ve tehlikeli olduğu da buradan anlaşılabilir.

Hackerlar, DDoS saldırısında buzdolabını bile kullanmışlar
Ülkemizin de etkilendiği saldırı konusunda açıklama yapan Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu(BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan ise, ülkemizin minimum etkilenmesi için ellerinden geleni yaptığını ve bu sayede çok etkilenmediğimizi söyledi. Başkan yaptığı açıklamada, ''Twitter, Spotify, Netflix, Paypal ve diğer ünlü sitelere ve Amerikan hükümetine yapılan saldırılar gerçekten internet tarihinin en büyük saldırısı. Bu saldırıdan kendi vatandaşlarımızın ve büyük şirketlerin etkilenmemesi için önlemlerimizi aldık. Şu anda saldırılar durdu ancak hala daha Amerika'da, diğer global ülkelerde ve az da olsa ülkemizde de etkileri devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor ancak şimdiden boyut korkunç rakamlara ulaşmış durumda. Umarız bunu yapanlar en kısa sürede bulunur.'' ifadelerine yer verdi.

Hackerlar, DDoS saldırısında buzdolabını bile kullanmışlar
Başkan bu açıklamaları yapıyor iken, ünlü hacker grubu Anonymous saldırıyı üstlenmedi ancak saldırının gelecek ikinci dalgasıyla alakalı bir açıklama yaptı. Grubun yaptığı açıklamada, ''Dünyadaki bütün hackerlar toplandığında Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'ndan(NSA) katça daha çoktur. Hesabınızı iyi yapın.'' gibi sözler kullandı. Bu da akla acaba Amerika'da 8 Kasım tarihinde düzenlenecek başkanlık seçimlerinde yeni bir saldırı olur mu sorularını getirdi. Bakalım tekrarlanacak mı saldırı bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
maxpayne59
maxpayne59 31.10.2016 19:28
bu mirana bu kadar güçlü madem, şu farcry, ı felan da kırsa da oynasak :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2016 11:36
İşin içince Çin, Rusya dışında ihtimal halinde olan Japonya' da var. Bence böyle bir fırsatı asla geri tepmez Japonya
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2016 12:25
Adamların kültüründe küfür, hırsızlık gibi kavramlar yok sen gidip hacker saldırısı yapmaktan bahsediyorsun.
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2016 15:56
13:31 kardeşim japonlarla amerika tarihine bakmanı tavsiye ederim hem bilgilenmiş olursun gerçekten hayranlarmıymış diye :D
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2016 13:31
kuzey kore desen anlarımda, Japonlar Amerikan hayranı onlara demokrasi götürdü Amerika.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2016 13:10
Ya sen önlem alsan ne olur adk var sende net hızın yetmez senin önlem almaya :D :D :D
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2016 22:33
Hızlı internet erişimi saldırıyı daha kolay hale getirir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2016 20:12
güzel hikaye
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2016 20:10
Ben de NSA ne yapıyor diyecektim. Fbi ne alaka yahu? Bu işe NSA bakar ama görünüşe göre pek bakamamış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hackerlar, DDoS saldırısında buzdolabını bile kullanmışlar
İlginizi Çekebilir